Ultimele cuvinte ale lui Filip, băiețelul care a murit subit în timpul cursurilor de înot: „A strigat o dată tati și s-a lăsat jos” Medicii vorbesc despre o posibilă afecțiune ascunsă a inimii

Autor: Laura Macovei

El este Filip, băiețelul însoțit de tatăl lui la cursul de înot. Micuțul a făcut un stop cardio respirator și s-a prăbușit la pământ

Sursa: colaj (observator)

Filip, băiețelul de 8 ani care a murit în brațele tatălui său în timpul cursurilor de înot, s-a prăbușit brusc la pământ, iar medicii bănuiesc că ar fi vorba de o anomalie ascunsă a inimii.

Doru Cioancă, tatăl lui Filip, este îndurerat. Acesta se afla alături de băiețelul său de 8 ani la înot, când deodată micuțul s-a simțit brusc rău și s-a prăbușit în brațele sale.

Citește și: Un băiat de 13 ani s-a înecat în râul Buzău. Operațiunea de recuperare a durat mai bine de patru ore

Ultimele cuvinte ale lui Filip, băiețelul care a murit în brațele tatălui său

Doru Cioancă, tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, a povestit cu ochii în lacrimi și răpus de durere cum fiul său a murit chiar în brațele sale. O asemenea tragedie este de nedescris, iar bărbatul și-a găsit cu greu cuvintele. 

„Eram la un metru și jumătate de el, era pe plută și dădea din picioare. La un moment dat am văzut pe fața lui că s-a speriat de ceva, probabil a văzut că nu înaintează.

Claudiu, instructorul, era lângă mine, l-a văzut și a sărit, l-a întors la mal. S-a ridicat pe picioarele lui, a strigat o dată tati și deodată s-a lăsat jos”,
sunt declarațiile tatălui îndurerat, potrivit Știrile Kanal D.

Doru Cioancă a mers alături de Filip la cursul de înot. Filip se afla în piscină, iar la un moment dat i s-a făcut rău, după ce s-ar fi speriat că nu mai simte fundul bazinului.

Acesta a făcut ulterior un stop cardio respirator.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Instructorul de înot a lui Filip și prieten de familie, este și el în stare de șoc, mai ales că a asitat la întreaga scenă cutremurătoare. 

„Am încercat să-l calmez în brațe la mine fiind. M-am întors ușor și l-am ridicat aici pe marginea bazinului, părintele luându-l în brațe. Ultimele sale cuvinte au fost: „Tati, tati”. Și efectiv s-a scurs în jos”, a transmis Claudiu Pirtea, instructorul de înot, conform Observator.

Medicii cred că Filip avea o afecțiune la inimă

Deși băiatul avea adeverinţă de la medicul de familie conform căreia este apt de sport de la medicul de familie, autopsia a arătat o posibilă anomalie la inimă.

„Recomandările Societăţii Europene de Medicină Sportivă cu privire la examenul medical necesar înaintea practicării unui sport constau în efectuarea unui examen de specialitate, cu un EKG de repaus, investigaţii care pot să identifice eventualele modificări ameninţătoare de viaţă", a declarat  Adrian Tirla, medic specialist medicină sportivă.

Medicii legişti urmează să stabilească dacă, într-adevăr, băieţelul de opt ani avea o anomalie la inimă care a dus la deces.