UMILINTA. Pensionari lasati sa se calce in picioare pentru un kilogram de faina sau de zahar

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:58

In timp ce unii se gandesc la bradul si masa de Craciun, altora le-au inghetat pana si lacrimile pe obraz in asteptarea unui litru de ulei sau a unui kilogram de faina. Nici n-au incotro!

##VIDEO95244##Cine-ar fi zis ca dupa o viata intreaga de munca vor ajunge sa se inghesuie pe treptele reci ale primariei pentru mancare! Furie, suparare, lacrimi in ochi! Cu totii au aceeasi problema. Au oasele inghetate din cauza gerului de afara, dar n-au incotro. Asteapta pe treptele primariei, pentru o punga cu mancare?!

Niciun cuvant nu poate descrie bucuria din ochii unei batrane care-a avut norocul sa puna mana pe punga cu alimente.

E fericita, n-a plecat cu mana goala. Dar oare cat timp ii vor ajunge sticla de ulei si punga de faina?! Altii, insa, au ramas doar cu frigul din oase.

Dupa ore in sir de asteptat pe treptele primariei, in speranta ca vor apuca si ei cateva ceva, pleaca la fel cum au venit. Le-a venit randul abia dup ace programul de distribuire a ajutoarelor s-a incheiat. N-au alta solutie decat sa vina si in zilele urmatoare.
Cinci mii de pachete imparte primaria din Drobeta Turnu Severin nevoiasilor, pana la Craciun.

Dar drama catorva mii de batrani din Vaslui este si mai mare. Situatie dramatica prin care trec trei mii de batrani pare imposibil de rezolvat. Oamnii n-au mai avut cu ce sa achite ratele la banca sau sa-si plateasca impozitele, asa ca fiscul le-a blocat conturile in care le intra pensiile.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.