Un actor român a fost nominalizat la Globurile de Aur 2023. Cine este și ce rol i-a adus nominalizarea

Author: Cristina Mocanu

Pe lângă actorii celebri de la Hollywood, la Globurile de Aur din 2023, a fost nominalizat și un actor român.

Sursa: https://www.profimediaimages.ro/

Un actor român a fost nominalizat la Globurile de Aur 2023.

Pe lângă actorii celebri de la Hollywood, la Globurile de Aur din 2023, a fost nominalizat și un actor român.

Cine este actorul român nominalizat la Globurile de Aur 2023

Un actor român, în vârstă de 40 de ani, a fost propus pentru Globurile de Aur 2023, la categoria: „Cel mai bun actor – Limited Series”, pentru rolul pe care l-a jucat în serialul „Pam and Tommy”, acela a soțului. 

Pentru același rol, a fost propus și la Primetime Emmy, la categoria „Cel mai bun actor principal într-un serial/ film antologic”.

Golden Globes Awards se află la a 80-a ediție și va avea loc pe data de 10 ianuarie 2023. Gala de decernare a Globurilor de Aur va fi prezentată de actorul american de comedie Jerrod Carmichael.

Citește și: Globurile de Aur: Au fost anunțate nominalizările pentru 2023

Actorul român care a fost propus pentru Globurile de Aur este Sebastian Stan. În proiectul în care acesta participă a jucat rolul fostului partener al celebrei Pamela Anderson, Tommy Lee.

Serialul în care acesta joacă are 8 părți și urmărește povestea de dragoste dintre celebra actriță Pamela Anderson și fostul ei soț Tommy Lee. De asemenea este explicat, printre altele, și modul în care un scandal declanșat de înregistrări cu conținut intim furate și prezentate public le-a influențat viața și relația.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cine este de fapt Sebastian Stan

Sebastian Stan este un actor român, în vârstă de 40 de ani, stabilit în America. Acesta a devenit cunoscut după ce a interpretat o serie de roluri în filme precum: Soldatul Iernii, în Universul Cinematic Marvel, Black Swan sau Căpitanul America. Acesta a jucat alături de actori celebri ca: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Chris Evans sau Robert Downey Jr.

Citește și: Cele mai așteptate filme în 2023. John Wick, Aquaman și Fast X

Sebastian s-a născut în Constanța, România, pe data de 13 august 1982. El a declarat că părinții săi au divorțat când acesta avea doi ani, iar când avea opt ani, Sebastian împreună cu mama sa, Georgeta Orlovschi, s-au stabilit pentru o vreme în Viena, Austria, unde, Georgeta, a fost angajată ca pianistă, în urma Revoluției Române din decembrie 1989.

Cel mai des a jucat în roluri negative spunând că: Nu știu de ce mereu ajung să joc personajele astea bad boy și nu prea înțeleg de ce. Merg pe stradă în New York și mă simt mai degrabă ca un Paul Rudd, dar se pare că nu sunt perceput astfel.". Într-unul dintre rolurile pe care acesta l-a jucat în Captain America: Civil War, i-a fost permis să aibă câteva replici în limba română.

Primul său rol la obținut la vârsta de zece ani într-un film numit: 71 Fragments of a Chronology of Chance, realizat de directorul austriac Michael Haneke.

Sebastian Stan a urmat cursurile la Universitatea Rutgers, iar timp de un an a făcut și cursuri în Regatul Unit.

Sebastian a mai jucat în seriale precum: Gossip Girl, popular printre adolescenți, Kings, Once Upon a Time, și mini-seria Political Animals, iar rolul din ”Political Animals” i-a adus lui Sebastian o nominalizare la Critics’ Choice Television Award for Best Supporting Actor in a Movie/Miniseries.

Sursă: ro.wikipedia.org