Un adolescent de 16 ani s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă din Iași. Acesta are arsuri pe 80% din suprafața corporală

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 11 nov 2023, 01:50

Un adolescent de 16 ani s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă din Iași

Sursa: PixaBay

Un adolescent de 16 ani din Iași a ajuns la spital cu 80% din suprafața corpului arsă.

Băiatul a căzut de pe pasarelă pe vagonul unui tren, însă a atins un cablu de înaltă tensiune.

Citește și: Un muncitor feroviar a căzut pe șine, după ce un cablu electric sub tensiune a căzut peste el. Momentul a fost surprins pe camerele de supraveghere

Un adolescent de 16 ani s-a electrocutat după ce a sărit de pe o pasarelă din Iași

Adolescentul de 16 ani a fost transportat la spital vineri seara, într-o stare gravă, după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală pe firele electrice, după care a avut contact și cu o locomotivă. Tatăl acestuia a declarat că băiatul ar fi fost împins de alți colegi de pe pasarelă. Alte surse au declarat că băiatul ar fi sărit de pe pasarelă fără să fie împins de cineva, pentru a ajunge pe locomotiva trenului, însă a atins un fir de înaltă tensiune.

Martorii l-au găsit inconștient și cu hainele în flăcări.

"Copilul în vârstă de 16 ani era conştient, a suferit arsură prin electrocutare prin contact accidental cu un fir de înaltă tensiune şi cădere de la înălţime. Are arsuri de gradul patru pe o suprafață corporală 80%, este intubat oro-traheal şi ventilat mecanic.”,  a declarat coordonatorul SMURD, Diana Cimpoeşu.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Imagini cutremurătoare din camerele de tortură descoperite în Izium și Harcov, unde rușii îi chinuiau pe ucraineni! Iată mărturia tulburătoare a unui supraviețuitor!

Care este starea de sănătate a băiatului

Adolescentul se află la terapie intensivă cu un diagnostic ce presupune electrocuție, arsuri de grad III pe 80% din suprafaţa corporală, arsuri ale căilor aeriene inferioare şi şoc post-combustiţie.

„Din fericire, nu prezintă leziuni traumatice asociate, însă leziunile de electrocuţie s-au produs prin toate cele trei mecanisme posibile: pasaj direct al curentului electric, arc electric şi flacără electrică. Imediat după internare s-au continuat terapiile de menţinere a funcţiilor vitale şi tratamentul şocului postcombustiţional. Colegii medici de la ATI au iniţiat concomitent terapii de epurare extrarenală precoce. Copilul a fost admis în sala de operaţii, s-a efectuat o primă intervenţie chirurgicală de excizie parţială a zonelor de arsură, pansament cu presiune negativă”, a explicat Sidonia Susanu, coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi.

Citește și: Ucis de telefonul mobil: un tanar a adormit cu telefonul in mana, pus la incarcat. Cum a fost gasit e socant

Sursa: libertatea.ro, digi24.ro