Un adolescent în vârstă de 13 ani a fost infectat cu o amibă mortală după ce a înotat în Florida

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 apr 2023, 01:00

Un adolescent în vârstă de 13 ani a fost infectat cu o amibă mortală după ce a înotat în Florida

Sursa: GoFundMe

Un băiat de 13 ani a fost spitalizat după ce a contractat Naegleria fowleri - o amibă mortală care mănâncă creierul - după ce a înotat în Florida.

Caleb Ziegelbauer, un tânăr de 13 ani, a luat o infecție care îi pune viața în pericol, în timp ce înota pe plaja Port Charlotte Beach pe 1 iulie.

Un copil de 13 ani s-a infectat cu o amibă mortală după ce a înotat în Florida

Cinci zile mai târziu după ce a înotat în Florida, băiatul s-a plâns de o durere de cap care a fost urmată apoi de febră și dezorientare.

El a fost dus de urgență la un spital unde a fost diagnosticat cu meningită și plasat în PICU. Medicii au confirmat, ulterior, că amiba a fost cauza disconfortului său.

Citeste si: În ce județe s-au înregistrat luni cele mai multe cazuri de infectări cu virusul COVID-19. Peste 3.000 de persoane sunt internate în secții

„De multe ori, oamenii nu ajung la spital suficient de repede.

Sperăm că noi am făcut-o”,
a declarat mătușa lui Caleb, Katie Chiet, pentru NBC2.

„Este un suflet foarte blând, dar este atât de puternic. Este atât de puternic”, a declarat o altă mătușă, Elizabeth Ziegelbauer, pentru postul NBC. „El se luptă din răsputeri în interior”.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Familia lui Caleb nu s-a gândit că băiatul ar fi luat amiba din apă

Mătușa lui Caleb a declarat că cel mic a prezentat simptome timp de câteva zile înainte ca familia să realizeze că ar putea fi din cauza apei în care a înotat.

„A început să primească protocolul CDC pentru tratarea amibei pe 10 iulie”, a scris Chiet în postarea GoFundMe.

„A avut nevoie de o scurtă perioadă de sedare și intubație, dar respiră singur de aproape o săptămână întreagă!”, a continuat actualizarea. „Scanarea sa RMN din 20/7 continuă să arate leziuni în creierul său lăsate de amibă, dar rămânem cu speranța că se va întoarce la noi”.

Citeste si: Există sau nu posibilitatea ca poliomielita să revină. Un tânăr a decedat după ce s-a infectat, fiind nevaccinat

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Naegleria fowleri este o boală rară care este aproape întotdeauna fatală, doar patru din 154 de persoane din SUA au supraviețuit infecției din 1962 până în 2021.

Aceasta provoacă o infecție rară și aproape întotdeauna fatală a creierului, numită meningoencefalită amibiană primară.

Oamenii se pot infecta atunci când apa care conține amiba intră în nas și migrează spre creier.

Simptomele încep, în general, la una până la nouă zile de la expunere și multe persoane mor în termen de 18 zile de la apariția simptomelor, potrivit CDC.

La începutul acestei luni, o plajă de apă dulce din Iowa a fost închisă după ce o femeie din Missouri care a înotat acolo a fost infectată cu amiba.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.