Anul 2022 a venit cu schimbări ale structurii anului școlar care începe mai devreme decât în mod normal, pe 5 septembrie și va fi împărțit în 5 module, în loc de semestre, iar tezele nu vor mai fi o grijă pentru elevi.
Ce se va schimba la formatul examenului de Bacalaureat
Ministrul Educației, Florin Cîmpeanu, a anunțat că examenul de Bacalaureat va fi simplificat începând cu anul 2023, iar până în anul 2027, acesta va fi schimbat radical față de cel din anii precedenți.
„Dacă vorbim de un nou început în septembrie 2023, cu clasa a 9-a, înseamnă că în 2024 termin clasa a IX-a (…), în 2027 clasa a XII-a și poți în 2027 să dai un Bac complet diferit.
Unii vă pricepeți la (…) comunicare în limba engleză, alții vă pricepeți la lege, competență juridică, de ce nu? Și, alături de matematică, de limba și literatura română (…), aceste discipline care sunt și trebuie să rămână, voi să susțineți un examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia dintre voi, personalizat”, a declarant
ministrul Educației, Florin Cîmpeanu.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Florin Cîmpeanu a mai declarat că își dorește ca anul viitor să se extindă la nivel național evaluarea digitală, împreună cu simplificarea materiei din care se va susține examenul de Bacalaureat.
„Anul viitor ne dorim să putem extinde la nivel național evaluarea digitală. Veți vedea câte avantaje sunt, în primul rând în favoarea elevului”, a mai spus ministrul.Rata de promovare a examenului de Bacalaureat a crescut anul acesta
Citeste si: Județele cu cele mai slabe rezultate la Bacalaureat 2022. Unde au fost obținute cele mai mici note din țară
În sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, rata de promovare a crescut cu 5,5% față de celelalte promoții, fiind cea mai mare rată de promovare a ultimilor 10 ani.
Citeste si: TOP județe cu cele mai multe medii de 10 la BAC 2022. Câți candidați au luat 10 pe linie la BACALAUREAT 2022
Rata de promovare a acestui an în cadrul examenului de Bacalaureat este de 78,3%, față de anii trecuți, când rata de promovare era de 32,1%.
Au promovat 89.054 de candidați, dintr-un total de 121.470 de candidați prezenți (108.450 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 13.020 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).Surse: edupedu.ro, portalinvatamant.ro