Un alt virus periculos amenință lumea! Mii de copii se îmbolnăvesc pe capete, iar medicii nu reușesc să-i vindece

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 31 iul 2022, 20:50
Un nou virus face ravagii în India
Sursa: PixaBay

A fost depistată o nouă boală până acum necunoscută. OMS urmăreşte evoluţia misterioasei infecţii virale cu îngrijorare. Există riscul unei noi pandemii?

India a fost lovită de o nouă posibilă pandemie î n rândul copiilor. Aceștia se confruntă cu simptome necunoscute de medici.

Citeste si: Lovitură pentru români! Vaccinarea devine obligatorie în România. Ce instituție impune acest lucru

Ce simptome au copiii?

Copiii din India, în special cei din zona Uttar Pradesh, au simptome pe care medicii nu le cunosc și nu își pot da seama cum îi pot ajuta pe micuți.  

În momentul în care părinții copiilor s-au îmbolnăvit, aceștia nu au luat în seamă simptomele bolii, pentru că unele dintre ele erau comune și unei simple răceli. Însă, cetățenii din nordul Indiei s-au îngrozit când au văzut că micuții au febră din ce în ce mai mare și transpiră abundent.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Alexandru Rafila face previziuni sumbre despre pandemie: "Vor mai fi valuri, 5, 6…"

Mai mult, unii dintre ei au prezentat și dureri articulare sau de cap, stări de greață sau erupții pe piele, ceea ce le-a dat de gândit medicilor, potrivit wowbiz.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Potrivit BBC, numărul celor care au murit din cauza febrei s-a ridicat la aproximativ 50 de persoane, în timp ce altele sunt internate în spitale, însă niciunul dintre aceștia nu a fost infectat cu coronavirus.

Principala cauză a îmbolnăvirii, febra dengue

Până în prezent, cadrele medicale nu și-au dat seama care este cauza acestei îmbolnăviri în masă, însă, consideră că ar fi vorba  despre febra dengue, care este provocată de înțepătura de țânțari. Astfel s-ar explica și transmiterea atât de rapidă de la un om la celălalt, potrivit spuselor doctorilor.

Transmis de ţânţarii femele, dengue este în principal o boală tropicală şi circulă în India de sute de ani. 

Citeste si: O localitate din România intră în SCENARIUL ROȘU. Unde s-a luat această DECIZIE

Conform Observatornews.ro, medicii au declarat că cei predispuși la forme foarte grave sunt în special copiii, din cauză că au un sistem imunitar nu foarte bine dezvoltat:  "Pacienții din spitale, în special copiii, mor foarte repede", a declarat medicul Neeta Kulshrestha, care lucrează într-una dintre cele mai afectate zone ale Indiei.

Intensitatea transmisiei, potrivit dr. Halstead, poate fi determinată numai prin teste de anticorpi- numite anchete sero- pe grupe de vârstă.

 „Dacă nu investigăm corect şi regulat, o mulţime de lucruri vor rămâne în continuare un mister”, spune un virolog indian.