Un ambulanțier sub influența alcoolului a lovit un pieton în București. Motivul este halucinant: „M-am certat cu soția”

Autor: Andrei Costanda

Un ambulanțier băut a accidentat grav un om al străzii.

Sursa: TimpOnline.ro

Un șofer de ambulanță din București, aflat în stare de ebrietate, a accidentat grav un pieton, după ce a consumat alcool în urma unei certe cu soția.

În cartierul Dorobanți din București, un incident grav a avut loc seara trecută, când un șofer de ambulanță, aflat în stare de ebrietate, a lovit un pieton care traversa neregulamentar. Incidentul s-a soldat cu rănirea gravă a victimei, un bărbat de 46 de ani, care a fost transportată de urgență la Spitalul Floreasca.

Șoferul de ambulanță se află în stare de ebrietate

Potrivit declarațiilor, ambulanțierul, aflat în misiune, nu a observat pietonul din cauza stării de ebrietate și l-a acroșat pe Calea Dorobanți.

Victima, care inițial părea să fi suferit răni ușoare, a intrat în stop cardio-respirator și a ajuns în stare critică la spital.

Ambulanțierul a explicat polițiștilor că a consumat alcool după o ceartă cu soția sa. Acesta a mai adăugat că a fost chemat din timpul liber pentru a prelua tura, nefiind pregătit pentru serviciu. În urma incidentului, el a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală (INML) pentru a i se determina nivelul de alcoolemie și pentru a se stabili dacă se afla sub influența altor substanțe interzise.

Pe linie administrativă, ancheta vizează nu doar șoferul, ci și colegul său care ar fi trebuit să-l testeze pentru alcool la începutul turei. Conform procedurilor legale, șoferul ar fi trebuit testat de către un coleg, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Drept urmare, colegul său este cercetat pentru neglijență, deoarece nu a prevenit ca ambulanțierul să plece în misiune în stare de ebrietate.

Accidentul a lăsat urme vizibile pe ambulanță, iar bărbatul rănit a fost transportat rapid la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar ancheta continuă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Românii urmează să fie notificați prin SMS când le va expira buletinul: Proiectul de lege a trecut de Senat

Citește și: Ce se întâmplă cu Florin Piersic la scurt timp după externare. Medicii au făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a marelui actor

Pericol public pentru siguranța cetățenilor

Acest incident tragic ridică întrebări serioase despre respectarea procedurilor și responsabilitatea în cadrul serviciului de ambulanță. Faptul că un șofer de ambulanță a putut pleca în misiune sub influența alcoolului este un semnal de alarmă privind necesitatea unor măsuri mai stricte de control și verificare a personalului medical.

Victima accidentului, un bărbat de 46 de ani, rămâne sub supravegherea strictă a medicilor, starea sa fiind gravă. Între timp, șoferul ambulanței se confruntă cu consecințele legale ale acțiunilor sale, fiind acuzat de vătămare corporală din culpă.

Acest caz subliniază importanța respectării stricte a procedurilor și a verificărilor în rândul personalului medical, pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. Ancheta aflată în desfășurare va stabili responsabilitățile exacte și va aduce lumină asupra modului în care s-a ajuns la acest incident nefericit.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?