Un american a fost despăgubit cu 1,4 milioane de dolari! Tribunalul a decis să-i acorde aceste despăgubiri pentru că i s-a furat pisica

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 08 nov 2023, 12:32

Joshua Smith și motanul Frank

Sursa: Court exhibits via Michael Fuller; Captură foto Oregonlive

După ce a descoperit că animalul de companie i-a fost furat, bărbatul nu a putut sta cu mâinile în sân, fiind foarte hotărât să-l aducă în fața instanței pe cel care a comis această faptă.

Un bărbat din Statele Unite ale Americii, pe nume Joshua Smith, s-a îmbogățit cu 1,4 milioane de dolari după ce i s-a furat pisica. Acesta avea un motan, pe nume Frank, care i-a fost furat chiar de către proprietarul casei în care locuia.

Care este povestea lui Smith și a motanului Frank

Felina a dispărut în anul 2019, pe data de 29 aprilie, iar la câteva zile stăpânul l-a dat în judecată pe Devon Andrade, proprietarul imobilului în care locuia, dar și firma în administrația căreia se afla casa.

Smith, în vârstă de 41 de ani, locuia într-o cameră închiriată. Aceasta se afla într-o locuință socială, care găzduia oamenii aflați în faza de recuperare în urma dependenței de substanțe interzise.

În anul 2017, bărbatul l-a găsit pe motanul Frank, pe stradă, și a decis să-l adopte, aducându-l în camera în care locuia.

Ulterior, proprietarul locuinței sociale a mărturisit, în fața judecătorilor, că, într-adevăr, el este responsabil pentru dispariția pisicii.

Acesta a povestit că prietena lui l-a dus pe pisoi la un adăpost de animale.

De asemenea, Andrade a explicat că a recurs la acest lucru pentru că Smith nu a respectat prevederile contractului de închiriere atunci când a adus animalul de companie în locuința socială.

Citește și: Un motan crescut în România a fost declarat cel mai frumos din lume. Acesta a fost premiat în cadrul competiției internaționale FIFe World Show

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Smith a câștigat procesul, dar nu și pe motanul Frank

În acest sens, Michael Fuller, avocatul chiriașului a argumentat că: „Trebuie să respecți drepturile chiriașilor, mai ales când vine vorba de animalele de companie”.

După aproximativ două ore, jurații au deliberat și i-au oferit câștig de cauză lui Joshua Smith, care a fost despăgubit cu suma de 1,375 de milioane de dolari pentru pierderea felinei.

„Cel mai important lucru este că m-am putut apăra în instanță. Am fost foarte norocos pentru că am spus adevărul, indiferent de situație.”, a declarat Smith.

Însă, deși bărbatului i-a fost făcută dreptate, el nu l-a primit înapoi pe motan întrucât, după ce a fost dus la adăpost, a fost returnat proprietarului inițial. Cei de la adăpost au descoperit că Frank era microcipat și așa au putut să-l găsească pe adevăratul lui stăpân.

În prezent, Joshua Smith este căsătorit și s-a mutat, împreună cu soția, în stațiunea Seaside, din Oregon, unde și-a deschis propria lui afacere, o frizerie.

Citește și: Cine este bărbatul care a ucis 22 de persoane într-un atac armat, în nord-estul Statelor Unite. Suspectul este ”considerat înarmat și periculos”

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.