Un american cu o boala grava cauzata de un ingredient din popcorn, despagubit cu 7,2 milioane de dolari

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 oct 2020, 02:20

Un american diagnosticat cu o boala respiratorie grava, cauzata de un ingredient aromatizant pentru floricelele de porumb, numit diacetil, a castigat procesul cu producatorul si distribuitorul produsului, primind despagubiri de 7,2 milioane de dolari.

Un barbat din statul american Colorado, Wayne Watson, in varsta de 59 de ani, diagnosticat cu aceasta boala cronica in anul 2007, a primit despagubiri de 7,2 milioane de dolari, dupa ce s-a dovedit ca s-a imbolnavit din cauza floricelelor de porumb pe care le consuma zilnic. El a inhalat timp de ani de zile mirosul artificial de unt de pe floricele, dat de diacetil, informeazaguardian.co.uk.

Juratii care au judecat cazul sau au ajuns la concluzia caproducatorul floricelelor pentru microunde consumate de Watson si lantul de magazine in care erau comercializate au dat dovadade neglijenta, neavertizand cumparatorii cadiacetilul din
compozitia produsului este periculos.

Bronsiolita obliteranta cauzeaza probleme respiratorii ireversibile, facand dificila scoaterea aerului din plamani. Simptomele bronsiolitei obliterative sunt nespecifice, precum tuse si dificultatea de a respira, potrivit Centrului pentru controlul si prevenirea bolilor din SUA. Evolutia bolii este lunga(luni, ani) cu perioade de exacerbari sau rapid progresive spre deces. Tratamentul, de cele mai multe ori, este ineficient, transplantul pulmonar reprezentand cea mai bunametoda.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.