Un angajat de la „Ferma Dacilor” face mărturii tulburătoare: „E un piroman”. Pompierii ar fi primit mită ca să închidă ochii la nereguli

Author: Diana Ghita
Actualizat: 31 dec 2023, 09:50

Unul dintre angajații de la „Ferma Dacilor” dezvăluie detalii cutremurătoare

Sursa: Captură YouTube

Perioada sărbătorilor a venit cu multă durere pentru familiile celor care au murit în incendiul de la „Ferma Dacilor”, care a avut loc în noaptea de 25 decembrie.

După ce flăcările au ars din temelii pensiunea „Ferma Dacilor” și au luat, după ele, 8 suflete, tristețea s-a abătut peste multe familii, care au ajuns să-și conducă proprii copii pe ultimul drum.

Ce dezvăluiri face unul dintre angajații de la „Ferma Dacilor”

Sâmbătă, pe 30 decembrie, au fost înmormântate două dintre victimele tragediei de la pensiunea din Tohani, Prahova. Este vorba despre fiul lui Cornel Dinicu, în vârstă de 11 ani, și despre Adrian Marinescu, un tânăr de 23 de ani, care venise la „Ferma Dacilor” pentru a petrece

Crăciunul cu prietenul lui, Vlad Băiceanu.

Deși au trecut câteva zile de când a avut loc incendiul, încă nu s-a aflat, concret, de la ce a pornit, în jurul catastrofei născându-se diverse ipoteze și bănuieli. 

Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii, este sigur că dezastrul a fost provocat de o mână criminală, ci nu de o defecțiune a instalațiilor din interiorul unității turistice.

Angajații de la „Ferma Dacilor” iau, și ei, în calcul același scenariu.

Ba mai mult, unul dintre ei a dezvăluit că în zonă ar exista un om care a mai dat foc și în alte părți, bănuindu-l pe el pentru cele întâmplate.

„Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”,  a declarat patronul complexului, pentru observatornews.ro.

„E unul aici care e piroman. Ăla dă foc la astea. Se ştie de el, dar nu îl prind”,  povestește unul dintre angajați.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Primele declarații ale proprietarului Fermei Dacilor, după tragedia în care opt oameni și-au pierdut viața: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă”

Pompierii ar fi fost mituiți pentru a trece cu vederea neregulile

Însă, indiferent de contextul în care s-a produs tragicul incident, cei de la ISU Prahova au, și ei, partea lor de vină, întrucât au închis ochii la neregulile depistate la ultimul control de la „Ferma Dacilor”.

În 2019 s-a descoperit că pensiunea funcționa fără autorizație pentru securitatea la incendiu. Însă, pompierii nu au luat măsurile necesare, dându-i doar un avertisment patronului, care, în mod normal, ar fi trebuit să fie amendat cu 10.000

de lei.

Ba mai mult, șeful DSU, Raed Arafat, susține că unitatea turistică putea să fie chiar și închisă, în lipsa respectivei autorizații: „Acest amplasament putea să fie închis. Aveam baza legală de închidere a acestui amplasament”.

Totuși, în loc să respecte legea, cei de la ISU au preferat să acopere neregulile depistate în schimbul unor mari facilități. Conform sursei citate, proprietarul pensiunii organiza frecvent adevărate petreceri pentru oamenii legii, cărora le oferea și reduceri considerabile la masă și cazare în cadrul complexului.

În urma incendiului dezastruos de la „Ferma Dacilor”, DNA a redeschis dosarul din 2019 pentru neregulile descoperite, care, inițial, fusese clasat în martie 2023, din lipsă de probe.

Citește și: Un șir de nereguli, depistat la „Ferma Dacilor”: Turiștii se încălzeau la reșou! Prețul colosal pentru o cameră lipsită de dotări