Un avion a luat foc dupa o ATERIZARE RATATA pe aeroportul din San Francisco: Doi morti si 182 de raniti VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:06

Un Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana Airlines care venea din Seul a ratat aterizarea si a luat foc pe aeroportul din San Francisco dupa ce coada avionului a lovit pista, provocand moartea a doua persoane si ranirea altor 182, dintre cele 307 persoane aflate la bord.

 Toti pasagerii zborului 214, care venea de la Seul, au fost numarati sambata seara, au anuntat pompierii din San Francisco.

Dupa ultima numaratoare oficiala erau doi morti, 182 de raniti si 123 de pasageri nevatamati. Avionului Asiana Airlines transporta 307 persoane, dintre care 16 membri ai echipajului.

"Coada avionului Asiana a lovit pista si avionul a parasit pista", a explicat in cursul serii Ministerul sud-coreean al Transporturilor, care a trimis la fata locului o echipa formata din patru persoane pentru a inspecta carcasa avionului.

Cel putin 10 persoane au fost ranite grav dupa ce avionul Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana Airlines a ratat aterizarea si a luat foc pe aeroportul din San Francisco, conform unui comunicat medical citat de CNN in pagina electronica.

Spitalul general din San Francisco trateaza opt adulti si doi copii, cu totii aflati in stare critica, conform unui comunicat al spitalului.

Sase dintre pacienti sunt femei si patru barbati.

US Coast Guard a transportat o persoana la spitalul Stanford, a declarat un purtator de cuvant.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Postul BBC News transmite in pagina electronica un bilant de cel putin un

mort si 30 de raniti, citand un diplomat sud-coreean.

Inregistrarile audio ale schimburilor dintre turnul de control al aeroportului si zborul 214 sugerau ca cei aflati la sol stiau ca exista vreun fel de problema, promitand ca "vehicule de urgenta raspund".

"Toata lumea este pe drum", afirma controlorul de trafic aerian, conform site-ului Live ATC.net, un site care ofera inregistrari audio ale controlorior de trafic aerian, citat de CNN.

Printre pasagerii aflati la bord se numara si vicepresedintele adjunct al companiei sud-coreene Samsung, David Eun, care a postat pe contul sau de Twitter o poza cu epava avionului insotita de mesajul "Tocmai m-am prabusit pe SFO. Coada s-a rupt. Majoritatea pasagerilor par bine. Eu sunt bine. Incredibil...". Acesta a mai adaugat "Pompierii si echipele de salvare sunt peste tot. Evacueaza ranitii. Nu m-am mai simtit asa de la 9/11", conform mesajelor postate de Eun pe Twitter, citate de BBC News.

( sursa Mediafax)

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.