Un avion cu zeci de pasageri s-a prăbuşit: cel puțin 3 persoane au murit. Unde s-a produs tragedia

Author: Alina Petre
Actualizat: 06 aug 2023, 02:15

Un avion cu zeci de pasageri s-a prăbuşit

Sursa: Captură video

Un avion s-a prăbuşit duminică în Lacul Victoria din Tanzania. Până în prezent au fost raporate trei persoane decedate.

Aeronava s-a păbușit chiar în momentul în care se pregătea de aterizare pe aeroportul din Bukoba, oraş-port din nord-vestul ţării. Cel puțin trei persoane au murit.

Citeste si: Momentul în care o tânără de 21 de ani a născut într-un avion, la aproximativ 11.000 m înălțime. Medicul i-a dat voie să zboare, deși se afla în 32 de săptămâni

Un avion cu zeci de pasageri s-a prăbuşit: cel puțin 3 persoane au murit

Avionul care s-a prăbușit astăzi în Lacul Victoria din Tanzani aparținea companiei Precision Air. Accidentul s-a petrecut în timp ce încerca să aterizeze pe un aeroport din Bukoba, a anunțat compania de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC).

La bordul aeronavei se aflau 49 de persoane. Potrivit serviciilor de urgenţă, aterizarea avionului a fost împiedicată de ploile puternice şi de o ceaţă groasă.

Compania de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC) a precizat că 15 persoane au fost salvate până în prezent.

Mass-media locale au relatat că circa 49 de persoane erau înscrise pe lista de pasageri.

Aeronava, care plecase din capitala Dar es Salaam, „s-a prăbușit în Lacul Victoria în această dimineaţă din cauza furtunii şi a ploilor abundente", a relatat TBC.

"Există trei morţi. Operaţiunele de salvare continuă", au precizat aceste servicii într-un comunicat publicat după prăbuşirea aparatului de zbor de tip ATR 42-500 al companiei private locale Precision Air care a decolat din Dar es Salaam, capitala economică a Tanzaniei.

Pe reţelele de socializare au apărut imaginile cu avionul aproape complet scufundat, doar coada sa de culoare verde şi maro fiind vizibilă deasupra liniei apei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

 

Cadavrul unui bărbat, descoperit într-un avion, pe un aeroport din Germania

Cadavrul a fost descoperit  joi, într-un avion al companiei Luftansa. Aeronava venea din Iran a aterizat pe aeroportul din Frankfurt.

Poliția a făcut anunțul vineri. Din primele informații,  corpul neînsuflețit al bărbatului a fost descoperit, joi, în locașul trenului de aterizare al unui avion al companiei germane Lufthansa.

Avionul venea de la Teheran și aterizase la Frankfurt joi dimineață. 

Cadavrul a fost găsit în timpul unor lucrări de întreținere, relatează  News.ro, care citează AFP.

Lângă cadavru se afla o butelie de oxigen cu o mască, a precizat poliția, care nu are însă alte informații despre identitatea sau circumstanțele tragediei în acest moment.

În acest caz a fost deschisă o anchetă și se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele și împrejurările care au dus la decesul persoanei.

Citeste si: Cadavrul unui bărbat, descoperit într-un avion, pe un aeroport din Germania