Un avion de linie rusesc s-a prabusit. Toate cele 224 de persoane la bordul aeronavei au MURIT

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 24 sep 2020, 06:20

Un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prabusit in centrul Peninsulei Sinai, a anuntat premierului egiptean, citat de BBC News Online. Potrivit oficialilor,nu exista supravietuitori.

Oficiali militari si din domeniul securitatii din Egipt, care au facut declaratiile sub protectia anonimatului, au precizat ca toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului erau cetateni rusi, transmite Associated Press in pagina online.

Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri si sapte membri ai echipajului, s-a prabusit sambata la scurt timp dupa decolarea din Sharm el-Sheikh, intr-o zona din Peninsula Sinai unde Egiptul se confrunta cu insurgenta islamista.



Ministrul egiptean al Aviatiei civile a declarat ca o echipa de anchetatori a sosit la locul prabusirii avionului, la sud de orasul el-Arish, pentru a examina fragmentele epavei si a incerca sa localizeze inregistratoarele de zbor (cutiile negre).

Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh, de la Marea Rosie, si se indrepta spre orasul rus Sankt Petersburg.

Initial au aparut informatii contradictorii despre avion, unele surse afirmand ca aparatul de zbor ar fi disparut deasupra Ciprului.


Autoritatea aviatica rusa (Rosaviatia) a precizat intr-un comunicat ca aeronava, care efectua cursa 9268, a decolat din Sharm el-Sheikh la 6.51, ora Moscovei (5.51, ora Romaniei) si urma sa aterizeze pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg la 12.10 (11.10, ora Romaniei).

O sursa din cadrul Rosaviatia a declarat pentru agentia rusa RIA Novosti ca avionul a disparut de pe ecranele radarelor la 23 de minute dupa decolare, relateaza Sputnik.
( sursa Mediafax)

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

 

Taguri: