Un avion rusesc de pasageri s-a prăbușit lângă Moscova. La bordul acestuia erau trei membri ai echipajului care au decedat

Autor: Cristina Mocanu

Un avion s-a prăbușit lângă Rusia

 
Sursa: twitter.com

Un avion rusesc s-a prăbușit lângă Moscova, iar membrii echipajului au decedat.

Un avion rusesc Sukhoi Superjet 100 s-a prăbușit vineri, 12 iulie, lângă Moscova, provocând moartea celor trei membri ai echipajului aflați la bord. Aeronava efectua un zbor de testare și nu transporta pasageri.

Un avion rusesc de pasageri s-a prăbușit în apropiere de Moscova

Vineri, 12 iulie, un avion rusesc de pasageri Sukhoi Superjet 100 s-a prăbușit în apropiere de Moscova, provocând moartea celor trei membri ai echipajului aflați la bord.

Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei, aeronava efectua un zbor de testare și nu transporta pasageri, ceea ce a evitat o tragedie mai mare.

Avionul Sukhoi Superjet 100 s-a prăbușit într-o zonă împădurită din apropierea capitalei ruse, în timpul unui zbor de probă efectuat după lucrări de reparații. Presa de stat rusă a relatat că toți cei trei membri ai echipajului, doi piloți și un inginer de zbor, au murit în accident.

Ministerul pentru Situații de Urgență a confirmat că nu s-au înregistrat victime în rândul populației, iar avionul a explodat la impactul cu solul, provocând un incendiu vizibil în videoclipurile postate de martori oculari.

Sukhoi Superjet 100 este o aeronavă regională dezvoltată de Rusia pentru a înlocui avioanele de fabricație occidentală. Lansată în 2011, aceasta a fost primul avion de pasageri construit în Rusia după căderea Uniunii Sovietice.

Incidentul de vineri subliniază dificultățile cu care se confruntă Rusia în încercarea de a-și moderniza flota de avioane, în contextul sancțiunilor impuse după invazia Ucrainei din februarie 2022.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce face Carmen de la Sălciua atunci când se întoarce dimineața de la evenimente: „Am avut și am fluctuații în care mă îngraș. În funcție de programul haotic pe care îl am.”

Citește și: Gafă extraordinară făcută de Joe Biden! A spus „președintele Putin”, în loc de Volodimir Zelensky. Cum a corectat gafa când a realizat

Aeronava a explodat imediat după impactul cu solul

Potrivit The Moscow Times, avionul de linie regional Sukhoi Superjet 100 zbura de la baza sa de la Uzina de Aviație Lukhovitsy către aeroportul Vnukovo când a dispărut de pe radare.

O sursă apropiată Ministerului pentru Situații de Urgență a declarat că aeronava a explodat imediat după impactul cu solul. Într-o declarație scurtă, ministerul a confirmat că aeronava s-a prăbușit în zona împădurită din apropierea Moscovei și că nu au fost raportate victime în rândul civililor.

Prăbușirea avionului Sukhoi Superjet 100, deși un incident tragic, este unul dintre puținele accidente în care sunt implicate avioanele de producție rusească.

Totuși, acest accident ridică semne de întrebare cu privire la fiabilitatea și siguranța avioanelor produse în Rusia, mai ales în contextul presiunilor internaționale și al sancțiunilor economice care au afectat industria aviatică a țării.

Citește și: Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!

Accidentul aviatic de vineri, soldat cu moartea celor trei membri ai echipajului, subliniază provocările cu care se confruntă Rusia în eforturile sale de a moderniza flota de avioane și de a-și menține standardele de siguranță aeriană. Deși Sukhoi Superjet 100 reprezintă un simbol al capacităților aviatice rusești, evenimentele recente pun în lumină nevoia de îmbunătățiri continue în domeniul siguranței și fiabilității.