Un băiat de 11 ani din Giurgiu a murit, după ce o ambulanță l-a lovit pe trecerea de pietoni. Ambulanța fusese lovită de un TIR

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 04 ian 2023, 19:14

Minorul se întorcea de la un antrenament de fotbal și se deplasa cu ajutorul unei biciclete

Sursa: pexels

Un băiat de doar 11 ani din Giurgiu a murit, după ce o ambulanță, care fusese lovită de un TIR, a dat peste el, în timp ce se afla pe trecerea de pietoni. Minorul venea de la un antrenament de fotbal.

David este băiatul din Giurgiu care și-a pierdut viața, după ce o ambulanță l-a lovit în timp ce era pe trecerea de pietoni. Din cauza faptului că TIR-ul din spatele ambulanței nu a păstrat distanța, tragedia a avut loc.

Un băiat de 11 ani din Giurgiu a murit, după ce o ambulanță l-a lovit pe trecerea de pietoni

David și-a pierdut viața în județul Giurgiu, comuna Călugăreni, după ce o ambulanță a dat peste el pe trecerea de pietoni.

Minorul se întorcea de la un antrenament de fotbal și se deplasa cu ajutorul unei biciclete, fiind alături de alți prieteni. Atunci când David a ajuns la trecerea de pietoni, s-a dat jos de pe bicicletă, pregătindu-se să traverseze în mod regulamentar.

Ambulanța a oprit la trecerea de pietoni, oferindu-i prioritate, dar șoferul TIR-ului care se afla în spate, nu a păstrat distanța regulamentară, motiv pentru care a lovit ambulanța, întrucât nu a reușit să oprească la timp.

Citește și: De la ce vârstă se va putea obține permisul de conducere pentru categoriile C și CE. Legea a fost modificată

O altă ambulanță a fost chemată imediat la fața locului, dar primul ajutor acordat copilului nu a avut efect. Manevrele de resuscitare nu au dat rezultat, motiv pentru care echipajul medical nu a putut face nimic altceva decât să declare decesul.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Un dosar penal a fost deschis, acuzația fiind de ucidere din culpă

TIR-ul era înmatriculat în Bulgaria și a fost condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani de aceeași cetățenie. Mai mult decât atât, nici șoferul TIR-ului și nici șoferul ambulanței nu au consumat băuturi alcoolice.

„Un cetățean bulgar, în timp ce se deplasa cu un autotren, pe direcția de mers București-Giurgiu, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de un echipaj din cadrul SAJ Giurgiu, condus de un bărbat, de 49 ani, din localitatatea Oinacu, județul Giurgiu, intrând în coliziune cu aceasta.

Citește și: Artificiile i-au rămas blocate în haine și au explodat. O femeie de 38 de ani a murit în fața copiilor, pe plajă, în noaptea de Revelion

În urma impactului, echipajul SAJ a fost proiectat pe trecerea de pietoni, unde a acroșat un copil de 11 ani, din localitatea Călugăreni, căruia îi acordase prioritate de trecere. În urma manevrelor de resuscitare efectuate, a fost declarat decesul minorului de 11 ani.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cauză și împrejurările în care a avut loc evenimentul​”, a informat IPJ Giurgiu.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?