Un băiat de 13 ani s-a înecat în râul Buzău. Operațiunea de recuperare a durat mai bine de patru ore

Autor: Andrei Costanda

Un băiat de 13 ani s-a înecat în râul Buzău

Sursa: Arhivă (Scop ilustrativ)

Un băiat de 13 ani și-a pierdut viața în mod tragic luni seara, după ce s-a înecat în râul Buzău, în zona Mărăcineni.

Un incident tragic a avut loc luni seara în județul Buzău, unde un copil de doar 13 ani s-a înecat în râul Buzău, în apropierea localității Mărăcineni. Băiatul, care se afla la scăldat, a fost dat dispărut în jurul orei 20:00, moment în care au fost alertate autoritățile.

Pompierii au căutat trupului băiatului peste 4 ore

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, echipajele de intervenție s-au deplasat de urgență la locul incidentului cu mai multe autospeciale și ambarcațiuni.

La operațiunea de căutare au participat 12 subofițeri și un ofițer, utilizând două autospeciale de primă intervenție și comandă, două ambarcațiuni specializate pentru intervenții pe apă, o autospecială de stingere dotată cu echipamente diverse și o ambulanță SMURD.

Eforturile echipelor de salvare au fost intense și au durat aproximativ patru ore. Pompierii au încercat să-l localizeze pe copil în apele râului, folosind atât ambarcațiunile, cât și alte echipamente specifice pentru a cerceta fundul râului și malurile acestuia.

După ore de căutări sub o presiune crescândă din cauza pericolului iminent pentru viața copilului, acesta a fost în cele din urmă găsit, însă în stare de inconștiență.

Citește și: Ei sunt cei cinci tineri morți în accidentul din Hunedoara. Doi dintre aceștia așteptau cu nerăbdare venirea pe lume a copiilor lor: „Ai fost totul pentru mine”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Citește și: „De oriunde vine, aia ne cere”. Ce a cerut de mâncare Mihaela Cambei la întoarcerea în țară

Manevrele de resuscitare nu au mai fost de folos

Imediat după ce a fost scos din apă, băiatului i-au fost aplicate manevre de resuscitare pe malul râului, echipajele medicale depunând toate eforturile pentru a-l readuce la viață. Din nefericire, toate aceste încercări au fost zadarnice, copilul fiind declarat decedat la locul incidentului.

Moartea copilului a lăsat în urmă o comunitate șocată și îndurerată. Râul Buzău, cunoscut pentru curenții săi puternici, a mai fost scena unor astfel de tragedii de-a lungul timpului, iar acest incident readuce în atenție pericolele pe care le prezintă scăldatul în ape nesupravegheate și neamenajate.

Reprezentanții ISU Buzău au transmis condoleanțe familiei îndurerate și au reiterat importanța respectării măsurilor de siguranță atunci când vine vorba de scăldat în râuri sau alte ape curgătoare.

De asemenea, aceștia au subliniat necesitatea unei supravegheri atente a copiilor în astfel de contexte pentru a preveni tragedii similare în viitor.

Acest incident tragic adaugă o nouă tragedie pe lista înecurilor înregistrate în apele din România, și ridică din nou problema educației privind siguranța în apă, dar și a lipsei unor măsuri mai stricte în zonele cunoscute ca fiind cu pericol de înec.