Un băiețel de 5 ani și-a pierdut viața după ce s-a sufocat cu sâmburele unui fruct

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 27 feb 2024, 01:25

Un băiețel de 5 ani și-a pierdut viața după ce s-a sufocat cu sâmburele unui fruct

Sursa: PixaBay

Un băiețel de doar 5 ani, ce avea nevoi speciale, a decedat după ce a mâncat o nectarină la școală.

Părinții băiatului de 5 ani, ce a decedat înecat cu sâmburele unei nectarine, spun că unitatea de învățământ la care s-a întâmplat incidentul i-a indus în eroare după decesul acestuia.

Citește și: Ultimul mesaj postat de Alexandru, tânărul care și-a dat foc în fața unei case de pariuri. Băiatul și-ar fi premeditat gestul: „Gândiți-vă bine la asta”

Un băiețel de 5 ani și-a pierdut viața după ce s-a sufocat cu sâmburele unui fruct

Lucas Latouche Mazzei este numele băiatului de 5 ani ce și-a pierdut viața după ce s-a înecat cu sâmburele unei nectarine, iar acesta studia la școala primară Henley Beach din Australia de Sud. Băiețelul avea o afecțiune specială, pe care doar alte 350 de persoane o aveau, care provoacă întârzieri în dezvoltare. 

Incidentul a avut loc acum 6 ani, însă doar vineri s-a aflat că decesul acestuia putea să fie prevenit, mai mult, autoritățile au spus că personalul nu avea o pregătire adecvată de prim ajutor.

În ziua în care Lucas și-a pierdut viața, acesta a fost dus departe de către colegii săi, astfel încât aceștia să nu fie expuși unui posibil risc de a înghiți obiecte în timpul unei lecții de știință. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Băiatul a stat într-un colț și s-a uitat la o emisiune, iar în acel timp, acesta a găsit o nectarină pe care a mâncat-o și cu care s-a înecat în cele din urmă. Acesta trebuia să fie supravegheat, însă acest lucru nu s-a întâmplat, aceștia și-au dat seama că ceva nu este bine atunci când băiatul a cerut să meargă la baie, iar ochii săi erau sticloși. Profesorii au încercat să totuși să îi salveze viața, lovindu-l cu mâna pe spate. 

Citește și: „Tăticule, fără tine, suntem terminați”. Bărbatul care a căzut într-un bazin de azot, la Rafinăria Petromidia, a fost condus pe ultimul drum

Părinții au luptat cu Departamentul de Educație 

Familia a tot căutat detalii despre ziua în care fiul lor a murit, ba chiar mai mult, lipsa de informații care le-a fost furnizată drept  ''extrem de dureroasă, chiar crudă''. 

Părinții băiatului au ținut un discurs emoționant în onoarea fiului lor. „ Nu erau interesați să afle mai multe detalii despre moartea lui pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată. Primele informaţii au fost lipsite de sinceritate, iar tentativele noastre de a discuta cu directorul executiv de atunci au fost efectiv ignorate. Am fost induși în eroare și ne-au făcut să credem că există o anchetă în desfășurare.
La durerea noastră s-a adăugat ceea ce ar putea fi descris doar ca un abuz organizațional pentru a proteja reputația departamentului''

Citește și: Unul dintre copiii care s-au înecat în Mureș a fost găsit în Ungaria. Fetița încă este căutată

Sursa: observatornews.ro

 

Taguri: