Bărbatul din Iași este primul pacient din România infectat cu gripă, COVID-19 și virus respirator sincițial. Acesta are 58 de ani și se află internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.
Citește și: Simptome flurona: Tot ce trebuie să știi despre dubla infecție cu gripă și COVID-19
Un bărbat a ajuns la ATI cu triplă infecție virală: Covid, gripă și virusul respirator sincițial
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu, a anunțat că medicii de la unitatea medicală tratează primul pacient depistat cu triplă infecție virală. Bărbatul de 58 de ani are gripă, COVID-19 și virusul respirator sincițial, un virus care afectează tractul respirator.
Starea sa de sănătate este mai bună față de momentul internării, însă prognosticul medicilor este încă unul rezervat, fiindcă are multiple comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip II și obezitate morbidă.
Citește și: Virusul Flurona, dubla infecție cu gripă și cu COVID-19, a ucis prima persoană
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
„Pacientul suferă și de pancitopenie severă, ceea ce înseamnă o scădere importantă a imunității organismului. Încă de la internare, pacientul prezenta o disfuncție respiratorie importantă, ceea ce a impus internarea și îngrijirea acestuia în regim de Terapie Intensivă. În momentul de față, pacientul este conștient, ventilat noninvaziv și stabil din punct de vedere hemodinamic. În schimb, prognosticul rămâne rezervat”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul unității medicale.
Dr. Florin Roșu îndeamnă oamenii să se testeze dacă au simptome și să se adreseze medicilor de familie când nu se simt bine.
„Revenim cu îndemnul către populație ca în momentul în care apare orice modificare în homeostazia organismului, adică în starea de bine, să se adreseze în primele 24 de ore medicului de familie, iar dacă simptomatologia persistă mai mult de 3 zile să se adreseze medicului specialist astfel încât să beneficieze de un consult de specialitate și de analize în vederea punerii unui diagnostic corespunzător și a inițierii unui tratament țintit pentru a preveni transformarea unei forme medii în una severă”, a mai precizat dr. Florin Roșu.