Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud! Victima a fost transportată de urgență la spital

Autor: Laura Macovei

Un bărbat a fost atacat de urs luni după amiază

Sursa: Pixabay

Un bărbat a fost atacat de urs luni după-amiază, în localitatea Sântioana din comuna Mărișelu, județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), bărbatul a suferit răni la un picior și în zona lombară.

Citește și: Cum a reacționat o tânără din România, când ursul se afla la doar câțiva metri de ea: „Pedalezi liniștit prin pădure și..” Ce a făcut aceasta pentru a evita o tragedie

Bărbatul a fost transportat la spital

Echipele de intervenție s-au deplasat rapid la fața locului pentru a acorda primul ajutor. Bărbatul a transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Starea actuală a bărbatului nu a fost încă comunicată oficial.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD intervine pentru acordarea primului ajutor unui bărbat atacat de urs în extravilanul localităţii Sântioana. Din primele informaţii, bărbatul este conştient, cu leziuni la nivelul unui membru inferior şi în zona lombară, adus în întâmpinarea echipajelor medicale de către aparţinători.

Intervenţia este în dinamică”,
a informat ISU Bistriţa-Năsăud.

Evenimentele cu urși se înmulțesc semnificativ în ultima perioadă. Cu doar o zi înainte de acest incident, un echipaj de poliție care patrula pe Transfăgărășan a fost nevoit să folosească sirenele pentru a alunga un urs de pe carosabil. Aceasta este o măsură de urgență folosită pentru a preveni eventuale accidente rutiere și pentru a proteja atât animalele, cât și oamenii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

Bărbat atacat de urs în județul Argeș

Atacurile urșilor se înmulțesc. În urmă cu doar câteva zile, un alt bărbat în vârstă de 63 de ani, de meserie cioban, a fost atacat de urs în timp ce se afla cu oile la păscut. 

Animalul a apărut și l-a mușcat pe bărbat în zona gambei. Alături de bărbat se afla și un coleg al său, ce a observat întreaga scenă și a sunat la 112 pentru ajutor. 

„Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a fost solicitat să intervină în comuna Rucăr, în cazul unei persoane de sex masculin, în vârstă de aproximativ 63 de ani, muşcată de urs în zona membrului inferior”, au anunţat reprezentanţii ISU Argeş. 

Autoritățile locale și naționale sunt în alertă și fac apel la populație să fie vigilentă și să evite zonele cunoscute pentru prezența urșilor.

De asemenea, se recomandă raportarea imediată a oricăror incidente sau apariții ale urșilor pentru a permite intervenția rapidă a autorităților.

 


În ediția de azi, 16 septembrie, a emisiunii ”Follow us”, Ilinca Vandici și Teo Trandafir au adus în discuție un subiect de interes pentru toate doamnele și domnișoarele. Iată de ce apar și dacă putem scăpa de petele pigmentare de pe piele!