Inițial, cei de pe plaja din Eforie Nord au crezut că bărbatul învelit într-un sac de plastic încerca să se protejeze de COVID-19. Însă după ce au aflat adevăratul motiv, oamenii au fost cu adevărat surprinși. Bărbatul ar fi urmat niște recomandări pentru reumatism.
Cum au reacționat oamenii când au aflat de ce bărbatul făcea plajă într-un sac de plastic
Curiozitatea a crescut rapid, iar salvamarii s-au apropiat de bărbat pentru a clarifica situația. Ei au întrebat o femeie aflată în apropierea sa ce se întâmplă, iar explicația oferită a fost cu totul surprinzătoare și impresionantă.
„Face saună pentru că el are un pic de artrită reumatoidă şi i-a explicat un medic că dacă stă la căldură, aşa, îi e bine. Şi se simte extraordinar de bine”,
Bărbatul, aflat în tratament pentru artrită reumatoidă, folosea sacul de celofan pentru a crea un efect de saună, conform recomandării medicului său. Acest tratament ingenios îi oferea o ameliorare semnificativă a simptomelor bolii și contribuia la starea lui de bine.
Această metodă neconvențională a atras rapid admirația turiștilor de pe plajă, care l-au felicitat pentru ingeniozitatea și determinarea de a-și ameliora suferința. Bărbatul a explicat că efectul de saună ajută la reducerea durerilor și rigidității articulare, simptome frecvente ale artritei reumatoide.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
„E unicat! Bravo, sunteţi deosebit!”, a spus un turist de pe plaja din Eforie Nord, conform sursei citate.
Ce spun medicii despre metoda practicată de bărbatul de pe plaja din Eforie Nord
Cazul bărbatului de pe plaja din Eforie Nord demonstrează importanța adaptării și găsirii unor metode ingenioase pentru gestionarea bolilor cronice. Acest episod a oferit și o lecție valoroasă despre modul în care niște metode neconvenționale pot face o diferență semnificativă în calitatea vieții unei persoane.
În acest sens, medicul reumatolog Ionuț Badea a explicat legătura dintre reumatism și tratamentele bazate pe căldură. El a subliniat că artrita reumatoidă, o afecțiune autoimună care afectează articulațiile, poate fi ameliorată prin expunerea la căldură. Aceasta contribuie la reducerea inflamației și la îmbunătățirea mobilității articulare.
Citește și: Premiera in lumea medicala! Primul tratament care trateaza reumatismul definitiv, acum si in Romania!
„Reumatismul este un termen general, care acoperă multe patologii, peste 200. Cred că în populaţia generală, reumatismul este considerat ca o durere articulară, iar cele mai frecvente dureri articulare sunt asociate artrozei sau bolilor inflamatorii ori autoimune, precum poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrita psoriazică, lupusul”, a explicat dr. Badea, pentru sursa citată anterior.
Sursa foto: Facebook Salvamar Eforie Nord