Un bărbat a murit din cauza unei amibe devoratoare de creier, după ce a folosit apă de la robinet

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 apr 2023, 23:40

Bărbatul a contactat amiba devoratoare de creier în urmă cu doar o săptămână

Sursa: pexels

Un bărbat din Florida a murit, după ce și-a clătit sinusurile cu apă de la robinet, iar aceasta conținea o amibă devoratoare de creier. Decesul a survenit în doar câteva zile.

Un bărbat din Florida a murit, după ce o amibă devoratoare de creier a ajuns în corpul său, după ce și-a clătit sinusurile cu apă de la robinet. Oficialii îndeamnă oamenii să folosească apă sterilizată, pentru a evita astfel de incidente, chiar dacă acesta cazuri sunt rare.

Un bărbat din Florida a murit, după ce a contactat o amibă devoratoare de creier din apa de la robinet

Bărbatul a folosit apa de la robinet pentru a-și clăti sinusurile, moment în care, amiba devoratoare de creier a intrat în corpul acestuia. Prin urmare, oamenilor le-a fost recomandat să sterilizeze apa înainte de a o folosi.

Bărbatul a contactat amiba devoratoare de creier în urmă cu doar o săptămână, iar decesul acestuia a fost anunțat joi, 2 martie, de către comitatul Charlotte, conform The Independent.

Amiba devoratoare de creier purta numele de Naegleria fowleri și se găsește atât în apa dulce, cât și în sol. Bacteria nu se poate contacta de către persoanele care beau apă de la robinet, ci poate fi contactată, în cazuri excepționale, în cazul în care apa trece prin nas.

Citește și: Cine este ofițerul MAI care și-a pus capăt zilelor cu arma din dotare în mașină, în plină stradă

„Pentru că aceasta este calea prin care Naegleria își face drum până la lichidul cefalorahidian din creier, ceea ce se sfârșește prin a se întâmpla este că infecția copleșește organismul și... din păcate, este foarte periculoasă și fatală”, a precizat Joe Pepe, pentru NBC-2 Dr. Joe Pepe, administratorul Departamentului de Sănătate din Charlotte County.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cazul este, în continuare, investigat. „Infecția cu Naegleria fowleri este RARĂ și poate apărea doar atunci când apa contaminată cu amibele intră în organism prin na.

NU puteți fi infectat prin consumul de apă de la robinet”, a declarat Departamentul de Sănătate din Florida într-o declarație de săptămâna trecută despre acest caz.

Un copil a murit din cauza amibei devoratoare de creier

Anul trecut, au fost înregistrate trei infecții, iar, printre persoanele afectate, se numără și un copil care a decedat, după ce a contactat virusul în timp ce înota în râul Elkhorn.

Conform Departamentului de sănătate al comitatului Douglas din Omaha, prezența amibei devoratoare de creier a fost confirmată de către centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Citește și: Ce făcea femeia în vârstă de 51 de ani, din Slatina, care a murit lovită de o mașină în fața unui spital, înainte de accident

Simptomele infecției cu amiba includ: febră, dureri de cap, greață sau vărsături. Acestea continuă să progreseze până în momentul în care gâtul înțepenește, se pierde echilibrul, apar halucinațiile și convulsii.

 

Taguri: