Un bărbat a reușit să jefuiască 23.000 de euro de la o femeie naivă din Suceava. Minciuna hoțului este de neimaginat

Author: Lavinia Medrea

Minciuna hoțului este de neimaginat

Sursa: PixaBay

O suceveancă a fost jefuită de un bărbat care a mințit-o într-un mod foarte calculat. Femeia i-a trimis aproape 23.000 de euro din milă, iar escrocul s-a făcut nevăzut.

O suceveancă a fost deposedată de aproape 23.000 de euro după ce i s-a făcut milă de un „general” care era cunoscut pe internet. Bărbatul a mințit-o că se află în misiune, în Orientul Mijlociu, şi că are mare nevoie de bani pentru a se întoarce în România,  „ca să nu moară acolo”.

Cum a jefuit un bărbat 23.000 de euro de la o suceveancă după ce a mințit-o

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi recent de către o femeie din Suceava cu privire la faptul că  a fost jefuită de un străin pe Internet. Bărbatul a mințit că este general în război pe un front din Orientul Mijlociu și a susținut că are nevoie de mulți bani pentru a se întoarce în România, de teama să nu moară, după care suma îi va fi înapoiată victimei, a transmis, duminică, Inspectorarul de Poliţie Suceava, relatează  news.ro.

Citește și: Un tânăr acuzat de furt și căutat de poliție a încercat să scape și s-a ascuns într-un urs de pluș

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Conform primelor verificări ale organelor legii, din luna iunie a anului 2022, și până în prezent, femeia a discutat pe Internet cu un necunoscut care i-ar fi spus că este general de război în misiune şi are nevoie urgentă de bani pentru că se teme să moară în acel loc, dorindu-și să se întoarcă în România.

Victima, din milă, a făcut mai multe transferuri din diferite sucursale din municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, către diferite conturi bancare pe care i le-a dat escrocul. În final, victima a ajuns să-i dea suma de 22.760 de euro.

IPJ Suceava avertizează cu privire la escrocii de pe Internet

Acum câteva zile, femeia a povestit pățania familiei sale, realizând totodată că a fost jefuită. Banii pe care suceveanca i-a trimis escrocului erau de la copiii ei.

Citește și: Ce se întâmplă în aceste momente cu spărgătorii casei lui Tzancă Uraganu, din Pipera, după ce au fost reținuți de Poliție

În cazul femeii din Suceava care a fost jefuită, s-a deschis dosar de cercetare penală pentru „înşelăciune”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 244 alin. (1) şi (2) din Codul Penal, ce urmează a fi soluţionat procedural prin unitatea de parchet competentă.

Poliţiştii au tras un semnal de alarmă legat de această metodă de înșelătorie și sfătuiesc pe toată lumea să nu dea „apă la moară” persoanelor necunoscute care vin cu asemenea cereri.