Un bărbat a supraviețuit 66 de zile pe o barcă gonflabilă, în largul mării înghețate. Fratele și nepotul său nu au scăpat cu viață

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 16 oct 2024, 12:49

Pichugin și-a pierdut jumătate din greutatea corporală pe parcursul celor două luni petrecute în derivă

Sursa: The Guardian

Un bărbat de origine rusă a supraviețuit miraculos mai mult de două luni în mările înghețate, plutind pe o barcă gonflabilă.

Ceea ce unii descriu „un miracol” pentru bărbatul rus, este în același timp un calvar care i-a luat viața fratelui și nepotului său adolescent.

Citește și: Un bărbat a fost zărit în sălbăticie, după trei ani de căutări. Tom a fugit de acasă alături de copiii săi, după o ceartă cu soția

În ce stare a fost găsit Mikhail Pichugin, după 66 de zile pe mare 

Mikhail Pichugin, un bărbat din Rusia, a supraviețuit unei călătorii tragice pe mare care a durat 66 de zile, Din păcate, același lucru nu se poate spune și despre fratelui și nepotul său adolescent.

Cei trei au pornit pe 9 august într-un catamaran gonflabil din regiunea Khabarovsk, cu destinația insula Sahalin, dar au dispărut în Marea Ohotsk. Barca lor a fost găsită luni seara, 14 octombrie, la aproximativ 1.000

de kilometri de locul de plecare.

La bordul ambarcațiunii, salvatorii au descoperit trupurile fratelui lui Pichugin, Serghei, de 49 de ani, și ale nepotului Ilya, în vârstă de 15 ani, în timp ce Mikhail, deși slăbit și în stare precară, a fost găsit în viață.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Armin Nicoară și soția lui Claudia Puican, nu au reușit încă să aibă un copil. De ce au amânat acest lucru? „Noi ne-am dorit să facem.”

Pichugin avea 100 de kilograme și a slăbit 50 

Supraviețuirea sa ar putea fi atribuită formei sale robuste de dinaintea tragediei, cântărind aproximativ 100 de kg, conform declarațiilor soției sale, Yekaterina, care a considerat salvarea sa drept „un miracol”.

Potrivit raportărilor, Pichugin și-a pierdut jumătate din greutatea corporală pe parcursul celor două luni petrecute în derivă. El și-a petrecut ultimele săptămâni în barcă singur, după ce nepotul său a murit la începutul lunii septembrie.

Serghei a murit ulterior, după ce a căzut în apă în încercarea de a se spăla. Mikhail a recuperat corpul fratelui său, dar nu a reușit să-l salveze.

În condiții extreme, cei trei au trăit din proviziile limitate de apă și mâncare pe care le aveau la bord, colectând apă de ploaie și consumând tăiței uscați și mazăre. După moartea celor dragi, Mikhail a legat cadavrele acestora de barcă pentru a preveni căderea lor în mare și a încercat să atragă atenția altor ambarcațiuni prin atârnarea vestelor de salvare pe marginea bărcii.

Pichugin a fost transportat la Magadan, unde a fost tratat pentru epuizare severă. 

„Nu prea am putere”, a spus Pichugin, potrivit The Guardian, după care a prins o frânghie. 

Starea lui este „mai mult sau mai puțin stabilă”, a declarat pentru RIA Novosti medicul șef al spitalului regional, Yury Lednev, spunând că probabil că ar fi suferit de hipotermie.