Un bărbat din București a sunat la 112 și a comandat o pizza! Polițiștii au intrat imediat pe fir și au reușit să prevină o tragedie

Autor: Diana Ghita

Bărbatul a pretins că dă o comandă de pizza pentru a-și salva viața

Sursa: Pexels.com

În seara de vineri, 23 februarie, un bărbat a alertat că este în pericol printr-o comandă de pizza la numărul unic de urgență 112.

Bărbatul a dat apelul în jurul orei 6:00, după ce a sesizat că șoferul mașinii în care se afla era în stare avansată de ebrietate și care, pe deasupra, circula și fără permis, acesta fiindu-i suspendat.

Bărbatul a cerut o „pizza” la 112

Pasagerul, văzându-se într-un real pericol, a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor. Însă, pentru ca șoferul, în vârstă de 45 de ani, să nu se prindă, acesta s-a prefăcut că a sunat pentru a comanda o pizza.

Acest cuvânt reprezintă un cod cunoscut pentru situațiile în care persoanele de la celălalt capăt al telefonului cer, de fapt, ajutor.

Operatorul, foarte perspicace, și-a dat seama rapid de faptul că bărbatul se află într-o situație periculoasă, care necesită intervenția autorităților, așa că a intrat în rolul vânzătorului de pizza, pentru a-i cere pasagerului mai multe informații despre situația în care se afla, pentru ca echipajul de poliție să-l intercepteze în timp util pe conducătorul auto.

Astfel, cel de la dispecerat a reușit să afle că autoturismul se deplasa pe străzile sectorului 6, șoferul avea un comportament agresiv și că în mașină se aflau doar ei doi. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citește și: Încă o tragedie pe un drum din România! Trei tineri au fost uciși de un șofer beat. Victimele se deplasau pe marginea șoselei

Poliția a reușit să prevină o tragedie

Pe lângă aflarea acestor detalii importante, operatorul a reușit ca, în timpul apelului, să îl localizeze pe pasager, prin semnalul emis de telefonul său mobil. Ulterior, mai multe echipaje de poliție au interceptat autovehiculul, oprindu-l pe șoferul băut pentru a-l testa în vederea consumului de alcool.

Rezultatul etilotestului a atins o valoare de peste 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe lângă acest lucru, oamenii legii au descoperit că acesta avea permisul suspendat. Mai apoi, atât pasagerul, cât și conducătorul auto au fost duși la sediul subunității de poliție pentru a explica întreaga situație, ca polițiștii să știe ce măsuri legale trebuie să aplice în acest caz.

Citește și: Cea mai mare greșeală pe care o fac șoferii când depășesc o altă mașină: Poți rămâne fără carnet

În aceste momente, autoritățile cercetează cazul, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, în vederea infracțiunii de conducere a unui autovehicul în lipsa permisului și în stare de ebrietate.