Un bărbat din Kiev a vrut să părăsească Ucraina deghizându-se în femeie. A fost prins înainte de Vama Siret

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 14 dec 2022, 03:00

Un bărbat din Kiev a vrut să părăsească Ucraina deghizându-se în femeie.

Sursa: Facebook

Un bărbat din Kiev a vrut să treacă în România deghizat în femeie. Ce pedeapsă riscă?

Un bărbat de 30 de ani, din Kiev, a fost reținut după ce a încercat să treacă granița în Romnia prin punctul de control Porubne/ Siret (județul Suceava). Acesta s-a deghizat în femeie, a anunțat duminică Poliția de Frontieră ucraineană, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 19 de război. Bombardamente masive în Kiev, Jîtomîr și Sumî! Aeroportul Antonov, atacat din nou!

Un bărbat din Kiev a vrut să părăsească Ucraina deghizându-se în femeie

Bărbatul, însoțit de copilul lui, aflat într-un cărucior, era machiat exemplar, accesorizat cu perucă şi îmbrăcat cu haine femeieşti, ba chiar având la el şi paşaportul soţiei. Ucraineanul a încercat să înşele vigilenţa vameşilor de la punctul de trecere a frontierei „Porubne”.

„Scopul lui era să părăsească țara și a evita astfel mobilizarea”, transmite Poliția de Frontieră ucraineană.

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Inspectorul de frontieră al detașamentului Cernăuți l-a demascat, iar individul riscă o pedeapsă pentru „evitarea apelului la mobilizare” și încercarea de a trece ilegal granița.

Citeste si: Cine va câștiga războiul ruso-ucrainean și ce efecte vor simți oamenii pe termen lung, după conflict. Previziunile făcute de Fukuyama

Pe 25 februarie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat mobilizare generală în toată Ucraina. Prin decret s-a dispus mobilizarea tuturor recruților și rezerviștilor din toate regiunile ucrainene. Bărbații cu vârste peste 18 ani nu au voie să părăsească țara, iar mobilizarea este pentru 90 de zile, potrivit decretului semnat de Zelenski.

Experienţa inedită a unui transgender la părăsirea Ucrainei

Un caz asemănător a mai avut loc, când un transgender a vrut să fugă în Polonia. Se născuse femeie, dar nu s-a regăsit în această condiţie, aşa că a decis să devină bărbat. Acum se temea că nu ar putea fi lăsat să părăsească ţara.

„Nu contează dacă ești trans sau nu.

Războiul este înfricoșător pentru toată lumea. Cunosc chiar și bărbați puternici și mari cărora le este frică când aud bombardamente.

Am avut o slujbă bună, obiective, planuri, apartament, dar nu mă pot gândi la Kiev sub Rusia sau cu Putin președinte. Nu știam cum aș putea rămâne la Kiev în timpul războiului. Nu trăiam. Supraviețuiam – ne ascundem mereu, verificând știrile, auzind sirene”, a declarat tânărul de 19 ani pentru  Insider.

În cele din urmă, ajutat de documentele care atestau faptul că este femeie, ajutat de o machiaj şi de o manichiură exemplară, tânărul a reuşit să treacă în Polonia.