Un bărbat din Suceava a rămas fără 215.000 de lei, după ce și-a instalat o aplicație pe telefon. Totul ar fi pornit după ce a accesat un link un link referitor la investiții

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 19 aug 2024, 15:43

O aplicație periculoasă l-a lăsat pe un sucevean fără 215.000 de lei. Cum a fost păcălit bărbatul

Sursa: Pixabay

Un bărbat din comuna Mălini, județul Suceava, a devenit victima unei înșelăciuni care i-a cauzat o pierdere financiară semnificativă, de peste 215.000 de lei. 

O aplicație periculoasă l-a lăsat pe un sucevean mai sărac cu 215.000 de lei. Acesta a fost înșelat de persoane necunoscute, după ce a accesat un link care aparent oferea oportunitatea de a investi într-o companie din domeniul alimentării cu gaze naturale.

Citește și: Noua metodă prin care hoții te pot lăsa fără bani în cont! Află cum poți evita astfel de înșelătorii

Cum a fost păcălit suceveanul 

Potrivit Digi24, incidentul a avut loc începând cu luna iulie 2024, când bărbatul a observat un anunț pe o rețea de socializare. Anunțul promova o oportunitate de investiție într-o rețea de gaze, care părea a fi legitimă. Atras de posibilitatea de a-și crește economiile, bărbatul a accesat link-ul din anunț și a fost ulterior contactat telefonic de un bărbat care s-a prezentat ca fiind reprezentant al companiei respective.

După o discuție în care i s-au furnizat detalii despre presupusa investiție, bărbatul a primit două link-uri printr-o aplicație informatică. Prin intermediul primului link, acesta și-a introdus datele cardului bancar și a efectuat un transfer inițial de 2.500 de lei, suma reprezentând prima investiție în acțiunile companiei.

Cel de-al doilea link l-a ghidat către instalarea unei aplicații care a permis accesul fraudulos la conturile sale bancare.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

După ce a realizat transferul inițial de 2.500 de lei, suceveanul nu a mai primit nicio altă comunicare din partea persoanelor care l-au contactat anterior.

Deoarece a devenit suspicios, a decis să meargă la bancă pentru a-și verifica soldul contului bancar. Spre surprinderea sa, a constatat că suma totală de 215.079 de lei a fost transferată din contul său către diverse persoane, în tranșe succesive, pe care nu le cunoștea.

Bărbatul a depus plângere la poliție în urma fraudei

În urma acestei descoperiri, bărbatul a depus o plângere la Poliția Municipiului Fălticeni.

Citește și: Dacă primiți mesajul acesta, nu intrați pe link! Cea mai nouă metodă de înșelăciune

Autoritățile au deschis un dosar penal și investighează faptele sub acuzațiile de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Ancheta este în desfășurare, iar poliția lucrează pentru a identifica autorii acestei escrocherii.

 


Continuă șirul dezvăluirilor și acuzațiilor în ”Casa iubirii”. Iată cum se apără Patrick în fața acuzațiilor aduse!