Un bărbat din Vaslui a fost omorât de vecinul său pentru o bucată de pământ: „L-a întrebat ce caută pe pământul ăla, că nu e pământul lui”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 15 sep 2024, 10:14

Discuțiile aprinse au escaladat și s-au transformat într-un atac brutal

Sursa: Captură ȘtirileProtv

Un bărbat a fost ucis de către vecinul său în județul Vaslui în urma unui conflict izbucnit din cauza unei bucăți de pământ.

Incidentul a avut loc în comuna Dimitrie Cantemir și a implicat un bărbat de 62 de ani, cunoscut în sat pentru temperamentul său conflictual. El obișnuia să se certe cu oricine se apropia de terenul pe care îl revendica.

Citește și: „Fiul meu e distrus pe viață”. Decizie de ultimă oră luată de soacra Anei Maria Vasiliu. Nu se știe dacă fostul concurent de la ”Puterea dragostei” va putea participa la înmormantarea soției

Ucis pentru o bucată de pământ

Conform primelor informații, între victimă și vecinul în vârstă de 42 de ani a izbucnit un conflict violent. Scandalul ar fi pornit de la faptul că vecinul trecuse printr-o grădină asupra căreia victima pretindea că avea drepturi.

În scurt timp, discuțiile aprinse au escaladat și s-au transformat într-un atac brutal. După ce și-a dat seama că bărbatul nu mai respiră, suspectul a sunat la numărul de urgență 112, iar autoritățile au sosit rapid la fața locului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Victima era cunoscută pentru comportamentul agresiv

Martorii din sat au declarat că victima era cunoscută pentru comportamentul său violent și pentru faptul că obișnuia să intre în conflicte cu vecinii din cauza acelui teren.

Acesta nu permitea nimănui să se apropie de bucata de pământ pe care o revendica cu forța.

„A trecut pe lângă dânsul și el i-a spus ce caută pe pământul ăla, că nu e pământul lui și nu are voie să treacă la deal.  Mi-a dat cu ceva de fier. Am căzut în genunchi, nu am știut de mine 50 de secunde.

Așa de periculos,” spune un alt vecin. 

După incident, autoritățile l-au reținut pe bărbatul de 42 de ani, care a fost ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta riscă ani buni de închisoare, fiind acuzat de omor.

„Pe fondul unui conflict, legat de o suprafață de teren agricol, un bărbat a aplicat mai multe lovituri cu o secure unui consătean, care au produs leziuni incompatibile cu viața”,  a transmis Ingrid Botezatu – procuror, conform ȘtirileProTV.

 

 


Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE

Cum vor liberalii să schimbe legea ca să ajungă Klaus Iohannis senator. Președintele ar putea candida fără a fi nevoit să demisioneze SURSE