Un bărbat s-a culcat la 23 de ani și s-a trezit la 58. Povestea bărbatului care a stat în comă timp de 35 de ani

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 12 aug 2022, 02:05

Un bărbat s-a culcat la 23 de ani și s-a trezit la 58. Povestea bărbatului care a stat în comă timp de 35 de ani

Sursa: elmundo.es

Manel Monteagudo a intrat în comă la vârsta de 23 de ani, în 1979, după ce a căzut de la înălțime de pe o navă pe care lucra. Acesta s-a trezit la 58 de ani, în 2014, într-o lume total diferită.

Singura persoană care a crezut și a sperat că Manel își va reveni din comă a fost iubita lui, care a devenit soția lui, între timp.

Marinarul care s-a „culcat” la 23 de ani și s-a trezit la 58. Povestea impresionantă a lui Manuel Monteagudo

Manel Monteagudo era marinar la vârsta de 14 ani. A început în sudul Africii, apoi în marina comercială spaniolă, ajungând la 17 ani în Germania, pentru un salariu mai bun.

Lucra pe nava comercială germană care a părăsit Bremenul și a ajuns în Basra, Irak. Aici, Manel a căzut de la o înălțime de șase metri și s-a lovit cap, lucru care i-a cauzat coma. Era 28 februarie 1979, ziua în care a împlinit 23 de ani.

În primele luni a rămas într-un spital din Irak, apoi a petrecut câțiva ani într-un spital din Coruña și în cele din urmă a fost dus acasă, unde a avut iubita lui grijă de el de atunci.

„Cheagul pe care îl aveam în cap și pe care îl am în continuare, nu a putut fi îndepărtat, pentru că se află într-o zonă foarte riscantă. I -au spus soției mele că în orice zi puteam să mă trezesc sau să mor”, a declarat Manel.

Citeste si: Ce s-a întâmplat, de fapt, în camera hiperbară? Tratamentul pe care Petrică Mîțu Stoian l-a făcut înainte să moară. Medicul Edis Mustafa a făcut lumină în acest caz

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Manel s-a trezit pe 15 octombrie 2014, când avea 58 de ani.

„Prima mea impresie a fost că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. În niciun moment nu am conștientizat că sunt în Spania",  a spus acesta, după ce s-a trezit.

Manel Monteagudo: „Am fost șocat să văd că avea părul foarte încărunțit”

„Pentru mine era iubita mea, nu știam că era deja soția mea.

Imediat ce i-am văzut fața, am recunoscut-o. Dar am fost șocat să văd că avea părut foarte încărunțit”, spunea Manel, despre momentul în care și-a revăzut soția când s-a trezit din comă.

Citeste si: Care era adevărata relație dintre Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican: „Noi niciodată nu am defilat cu relația noastră”

„Nu, acesta nu sunt eu, acesta este un batrân, eu am 23 de ani”, a spus Manuel șocat, atunci când s-a uitat după 35 de ani în oglindă.

„Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic... Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a întristat”, a povestit Manel.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.