Un bebeluș cu două capete a venit pe lume într-un spital din București. Ce s-a întâmplat la câteva ore după naștere?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 20 iul 2022, 17:55
Bebeluș cu două capete, născut într-un spital din Bucureşti
Sursa: unsplash

O naștere mai puțin obișnuită a avut loc într-un spital din București. O femeie a adus pe lume un bebeluș cu două capete, caz care i-a uimit și pe medici.

În urma unei operații de cezariană, o femeie a născut un bebeluș cu două capete. Cazul extrem de rar s-a petrecut într-un spital din București. Iată ce s-a întâmplat la scurt timp după ce copilul s-a născut.

Ce s-a întâmplat cu bebelușul după ce a venit pe lume?

Bebelușul cu două capete care s-a născut la spitalul Elias din Capitală a murit la doar câteva ore de la momentul în care a venit pe lume.

Cazul medical rar a atras atenția medicilor, care însă știau că sarcina femeii era una cu probleme. Mai mult decât atât, din primele informații se pare că femeia și soțul acesteia știau că există riscul ca bebelușul să se nască cu probleme de sănătate. Cu toate acestea, femeia a decis să păstreze sarcina și să ignore sfaturile medicilor, în speranța că bebelușul nu se va naște cu malformații, potrivit antena3.ro .

Femeia care a adus pe lume un bebeluș cu două capete a avut și ea probleme de sănătate, astfel că după operația de cezariană, medicii i-au făcut mai multe transfuzii de sânge. În momentul de față se pare că starea de sănătate a femeii este una stabilă, astfel că viața acesteia nu mai este pusă în pericol.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Incident șocant în Capitală! Un bărbat a lovit intenționat un cărucior în care se afla un bebeluș! VIDEO

Cazurile în care un bebeluș se poate naște cu două capete sunt extrem de rare la nivel mondial. Astfel, în ultimii 10 ani, doar doi copii s-au născut cu o astfel de malformație. Unul a venit pe lume în Brazilia, în anul 2011, iar cel de-al doilea s-a născut în India, în anul 2014.

Într-o astfel de situație, șansele de supraviețuire ale bebelușului sunt foarte mici, având în vedere complicațiile care pot să apară ulterior.

Până în prezent, medicii nu au oferit o declarație oficială referitoare la acest caz, însă se pare că ar urma să susțină o conferință de presă prin intermediul căreia să ofere precizări referitoare la acest caz neobișnuit.

Citeste si: O româncă a fost plătită să își abuzeze nou-născutul! Unde ajungeau imaginile video șocante