Un bebeluș de două luni a fost scos în viață de sub dărâmături, în Turcia, după 128 de ore. Numărul victimelor se apropie de 40.000

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 feb 2023, 15:47

După aproximtiv o săptămână de când cutremurele au avut loc, supraviețuitorii continuă misiunile de salvare

Sursa: Profimedia, twitter

Miracolele în Turcia continuă, după ce un bebeluș a fost găsit în viață după mai bine de cinci zile de la cutremur. Imaginile cu micuțul au împănzit Internetul.

Un bebeluș din Turcia a fost salvat de sub dărâmături după 128 de ore. Acesta este văzut ca o nouă minune care a avut loc după cutremure, deoarece, în astfel de situații, speranța de viață este de doar 72 de ore.

Un bebeluș a fost găsit în viață, în Turcia

Un bebeluș de doar două luni a văzut pentru prima dată lumina zilei de când au avut loc cele două cutremure devastatoare.

Acesta a scăpat cu viață ca prin minune și a fost salvat în provincia Hatay. Conform primelor informații, acesta a ajuns la spital, de urgență, unde a primit ajutor de specialitate.

Chiar și după aproximtiv o săptămână de când cutremurele au avut loc, supraviețuitorii continuă misiunile de salvare. Cu toate acestea, speranțele ca oamenii să fie găsiți în viață într-un număr cât mai mai mare scad.

Citește și: Primele reacții după imaginile cu actrița Cansu Dere în viață, după cutremur. Fanii sunt revoltați: ”Nu e ea”

O altă minune a venit tot din Turcia, acolo unde o fată de zece ani a fost scoasă de sub dărâmături după 147 de ore, însemnând mai bine de șase zile. Aceasta a rămas blocată sub câteva tone de beton și a fost salvată abia după ce echipajele au reușit să sape un tunel până la ea.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Turcia și Siria se confruntă cu o criză umanitară

Deși, în ziua în care au avut loc cutremurele, ONU a anunțat că numărul victimelor va ajunge la 20.000, în doar câteva ore, acestea va ajunge la 40.000.

Conform BBC, ajutoarele nu pot ajunge în Siria, deoarece nu se permite acest lucru. Regimul Asaad trebuie să își dea permisiunea pentru ca ajutoarele să intre în țară, dar regimul nu vrea să cedeze nici în caz de dezastru natural.

Singura cale prin care ajutoarele pot ajunge în Siria este ca acestea să intre în țară pe la Bab al-Hawa, dar acest lucru nu se poate în prezent din cauza cutremurului.

Annalena Baerbock, șefa diplomației germane, a cerut Rusiei să pună mai multă presiune pe regimul Asaad din Siria, pentru a da voie ajutoarelor să ajungă în regiunile unde este mare nevoie de ele.

Citește și: Salvatorii din Turcia au fost prinși sub dărâmături. Molozul a căzut peste ei în timpul operațiunii de salvare

Războiul civil din Siria a început în anul 2011, iar ONU, cu doar câteva săptămâni înainte de cutremur, a declarat că nevoile pe care Siria le are în prezent au atins „cel mai ridicat nivel” de aproximativ 12 ani.

Conform White Helmets, în primele ore de la cutremur, în Siria, au murit peste 1.400 de oameni și peste 2.700 fuseseră răniți.