Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei este acuzat de abuz asupra a doi minori, după ce i-a ademenit cu bani. Monahul a fost arestat

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 mar 2024, 11:45

Copilul de 10 ani a mers la tatăl lui și i-a povestit ce s-a întâmplat chiar în chilia călugărului, în alte încăperi, dar și ce trebuia el să facă

Sursa: Facebook

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei este acuzat că a abuzat sexual doi copii minori, după ce i-ar fi ademenit cu cadouri și cu bani. Acesta a fost arestat din cauza multiplelor acuzații primite.

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei a fost arestat, după ce a fost acuzat că a abuzat sexual doi copii în vârstă de 10 și de 13 ani. Pentru moment, acesta va sta în spatele gratiilor pentru 30 de zile.

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei a fost arestat, după ce ar fi abuzat sexual doi copii

Călugărul a fost acuzat de: agresiune sexuală în formă continuă, corupere sexuală și agresiune sexuală.

Totul a început după ce una dintre victime a povestit totul tatălui.

Copilul de 10 ani a mers la tatăl lui și i-a povestit ce s-a întâmplat chiar în chilia călugărului, în alte încăperi, dar și ce trebuia el să facă. În tot acest timp, băiatul ar fi fost filmat de un îngrijitor care lua și el parte la cele întâmplate. Conform anchetatorilor, numărul victimelor este mai mare.

Citește și: Moșii de iarnă 2023: Cum se scrie corect pomelnicul pentru Sâmbăta Morților

A doua victimă este un copil în vârstă de 13 ani care ar fi trecut prin aceleași momente. Conform observatornews.ro, copilul a fost ademenit cu bani, iar actele sexuale ar fi avut loc în urmă cu aproximativ un an și jumătate, în perioada iulie-septembrie 2021.

Cei doi copii ajutau la vinderea anumitor obiecte bisericești și, în schimb, primeau diferite cadouri sau bani.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Călugărul cu pricina a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile

Pe data de 14 februarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, iar, pe data de 17 februarie, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de al doilea inculpat.

Primul inculpat a fost acuzat de: viol în formă continuă, agresiune sexuală, agresiune sexuală în formă continuă și corupere sexuală.

Al doilea inculpat a fost acuzat de corupere sexuală în formă continuă și de viol în formă continuă.

Cei doi au ajuns, în zile separate, în fața judecătorului de drepturi și de libertăți de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, iar pe numele amândurora a fost emis un mandat de arestare preventivă, conform Gazeta Vâlceană.

Dacă cei doi inculpați vor fi găsiți vinovați, pot sta până la șapte ani în spatele gratiilor.

Autoritățile au găsit, în timpul perchezițiilor, mai multe materiale cu caracter pornografic, în chilia călugărului.

Citește și: Paștele 2023 pică pe 16 aprilie! Cum se stabilește data când se sărbătorește Învierea Domnului în calendarul ortodox

Mai mult decât atât, conform procurorilor, unul dintre cei doi copii a fost obligat să întrețină relații intime, dar și să asiste la diferite acte sexuale care ar fi avut loc între cele două persoane inculpate.

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.