Un ceai cald, o cana de lapte fierbinte sau vin fiert! Acestea erau leacurile bunicilor nostri in caz de raceala

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 02:24

Raceala are leac acasa, spun batranii de la sate. Cine sa ia atatea medicamente si siropuri?

Leacurile din strabuni sunt cele pe care batranii nu le-ar da pentru nimic in lume. Ea este tanti Maria si se lauda ca ani de zile n-a dat pe la medic. A tratat raceala exact ca pe vremea bunicii: cu un ceai special, i-au trecut si durerea de gat, si frisoanele.

Pentru tanti Maria, ceaiul de nuci si ceapa e sanatate-curata! Leacul o ajuta sa treaca mereu peste guturai si niciodata nu e racita mai mult de o zi!

Tanti Aurica stie remediul cu lapte de la bunica ei.

Cu mana pe inima, gospodina se jura ca de fiecare data leacul din camara i-a venit de hac tusei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Si asta nu este tot, pentru gat este bun si oul.Tanti

Dorina este tot adepta leacurilor cand vine vorba de raceli usoare. Nu a mai dat pe la medic de zeci de ani, stie cum sa se fereasca iarna de boli. Pentru ca ceaiul de plante sa-si faca efectul, tineti cont de secretul gospodinei: „Un ceai aromat, placut la gust, se bea fara zahar”.

Domnii, insa, nici ca vor sa auda de ceai: pentru ei, vinul este la putere.

Medicii sunt  sceptici in ceea ce priveste leacurile din batrani, desi, o recunosc chiar ei, o cana de ceai nu face rau nimanui. Este, totusi, indicat ca atunci cand raceala nu trece doar cu o cana de ceai sa mergeti la medic. Leacurile babesti si pastilele luate dupa ureche sunt contraidicate.