Un centru de vaccinare din București, pe punctul de a se închide. Beatrice Mahler: „Ajungem într-un moment de risc major!”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 iul 2022, 16:30
Centrul de vaccinare de la Institutul „Marius Nasta” s-ar putea închide în perioada următoare
Sursa: PixaBay

Deși s-a dat startul celei de-a treia etape de vaccinare în România, un centru de vaccinare din București este în pericol să se închidă. Ce anunț a făcut Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din București?

În contextul în care numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus este în creștere în România, un centru important de vaccinare din București riscă să se închidă. Anunțul a fost făcut de Beatrice Mahler, managerul spitalului în care se află centrul de vaccinare.

Motivul pentru care ar putea fi închis centrul de vaccinare de la Institutul „Marius Nasta”

Cu toate că a fost declarată deschisă etapa a treia de vaccinare, ceea ce înseamnă că mai multe persoane vor putea beneficia de vaccinul anti-Covid-19 în următoarea perioadă, se

pare că într-un centru de vaccinare din București există probleme. Este vorba despre centrul de vaccinare de la Institutul „Marius Nasta”. Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a precizat că spitalul nu poate plăti suplimentar personalul din centrul de vaccinare și pentru că trebuie să ofere în schimb zile libere în locul weekendurilor lucrate, se ajunge în situația în care nu mai există personal care să asigure funcționarea centrului de vaccinare.

Citeste si: Noi informații în legătură cu cheagurile sanguine provocate de vaccinul AstraZeneca. Reacția oficială a companiei farmaceutice: „În urma vaccinării a peste 17 milioane de persoane...”

Având în vedere această problemă, Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din București, a precizat că este luată în calcul închiderea centrului în situația în care Ministerul Sănătății nu va interveni pentru rezolvarea acestei probleme.

„Nu putem plăti suplimentar personalul din centrul de vaccinare, pentru că suntem spital. Există riscul să închidem acest centru, pentru că noi, pentru personalul care lucrează în zilele de sâmbătă și duminică, trebuie să dăm zile libere în compensare. Dacă cineva lucrează un weekend trebuie să fie aproape o săptămână liber și nu mai avem personal cu care să asigurăm funcționarea centrului, pentru că nu putem plăti orele suplimentare chiar dacă am vrea acest lucru.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Legislația nu ne permite decât să acordăm zile libere. Este extrem de dificil. Am semnalat această problemă către Ministerul Sănătății. Să sperăm că vor fi demersuri pentru că avem o problemă cu centrul de vaccinare.

Ajungem într-un moment de risc major, să nu putem asigura funcționarea lui.

Este un flux care trebuie asigurat și nu poți să îl asiguri dacă n-ai personal care trebuie plătit.”, a precizat Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din București, potrivit digi24.ro .

Autoritățile din România au anunțat că luni, 15 martie 2021, a început etapa a III-a de vaccinare anti-COVID-19, etapă care se adresează populației generale. Astfel, cei care vor să se vaccineze anti-Covid-19 se pot înscrie pe platforma gândită special de STS.

Citeste si: Urmează valul 3 al pandemiei de coronavirus în România? Măsurile luate de premierul Florin Cîţu: „Ne pregătim și pentru un număr mai mare de cazuri!”

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.