Cine este românul care și-a pierdut viața în războiul din Israel. Tânărul avea doar 22 de ani și era încadrat în armata israeliană

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 11 oct 2023, 10:03

Tânărul ucis în conflictul din Israel

Sursa: Unsplash

Atacurile violente continuă în Israel, iar acestea fac noi victime de la o zi la alta. Până în prezent, conflictul a îndoliat mii de familii din israeliene și palestiniene.

Sâmbătă, 7 octombrie, gruparea palestiniană Hamas s-a infiltrat în Israel și a inițiat atacuri teroriste masive. Ulterior, Israelul a anunțat stare de război. Întregul atac a luat prin surprindere pe toată lumea, întrucât violențele au început brusc.

Cine este românul care și-a pierdut viața în războiul din Israel

Bătăliile au făcut mii de victime în doar câteva zile.

Potrivit postului de televiziune din Israel, Kan, numărul celor decedați a ajuns la 1.200, în Țara Sfântă, și la 900 în Gaza.

Deși majoritatea victimelor sunt civili, printre acestea se numără și militari. Unul dintre aceștia este chiar un tânăr cu dublă cetățenie, română și israeliană. Acesta, pe numele lui Amir Fisher, avea doar 22 de ani și era sergent – maior în armata din Israel.

Acesta locuia în Tel Aviv alături de soția și cei doi copii ai lor, pe care crudul război i-a lăsat orfani de tată.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis condoleanțe vizavi de moartea violentă a tânărului Amir. De asemenea, oficialul și-a arătat regretul față de pierderea miilor de vieți omenești, dar și pentru familiile îndurerate.

„Îmi exprim regretul profund, pentru victimele acestor atacuri și transmit condoleanțe familiilor îndoliate.

Și noi am primit astăzi vestea: un cetățean și român  a decedat în aceste conflicte și cred că statul israelian este îndreptățit să își apere țara cu toate forțele”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Românii care au scăpat cu viață din Israel fac mărturii tulburătoare: „Toți fugeau, țipau, dezorientați, se auzeau bombele”. Printre aceștia s-au aflat Ana Baniciu și Raluka

Cine susține Israelul în aceste momente grele

Referitor la decesul militarului român, și Ministerul Afacerilor Interne și-a exprimat regretele. Totodată, reprezentanții Ministerului au mai transmis faptul că țara noastră se situează de partea Israelului, care este îndreptățit să se apere de atacurile palestinienilor.

„Sincere condoleanțe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România  condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populației israeliene”, se arată în postarea Ministerului de Externe, de pe platforma X.

Printre cei care susțin Israelul în această luptă crâncenă se numără și Joe Biden, care afirmă că răspunsul Israelului este ferm justificat, având în vedere cruzimea și lipsa de umanitate la care au putut ajunge teroriștii din gruparea Hamas.

Totodată, președintele Statelor Unite a anunțat că va ajuta Țara Sfântă cu armamentul necesar.

„SUA vă susține într-nu răspuns rapid, decisiv și copleșitor. Astăzi americanii din toată țara se roagă pentru familiile care se luptă cu aceste lucruri. Asta înseamnă tragedia umană.  Vom rămâne uniți, vom susține oamenii din Israel și ne vom opune urii, violenței și teroriștilor.

Ne asigurăm că Israelul are muniție și interceptoare pentru Iron Dome, și ne vom asigura că nu vor rămâne fără aceste muniții critice”, a declarat președintele american în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Maia Morgenstern, apel disperat după atacurile din Israel „M-a sunat plângând” Ce se întâmplă cu familia actriței în aceste momente

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.