Un ciclon mediteranean va lovi România. Iarna își intră în drepturi și aduce ger și ninsori

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 oct 2023, 02:15

Iarna va veni în România, dar va trece la fel de repede pe cât a venit

Sursa: pexels

Un ciclon mediteranean va lovi România și va aduce ger și ninsori. Vremea se va schimba radical zilele următoare, iar temperaturile din termometre se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Un ciclon mediteranean va lovi România și va aduce temperaturi mult mai mici decât cele înregistrate zilele trecute. Vor urma zile cu ger și cu ninsori, spre bucuria iubitorilor sporturilor de iarnă.

Un ciclon mediteranean va lovi România, aducând ger și ninsori

Iarna va veni în România, dar va trece la fel de repede pe cât a venit. Vineri, 27 ianuarie, va ninge în București, dar zăpada nu va rezista prea mult, deoarece vor veni poleiul și ploile.

Omenii trebuie să se pregătească inclusiv pentru ploaie înghețată.

Sâmbătă, 28 ianuarie, va ninge iar și vântul va bate cu putere. Cele mai mari cantități de zăpadă vor fi în zonele de munte și de deal, iar cei aflați la schiat se vor bucura din plin de zăpada naturală, după un Crăciun și un Revelion pline de căldură.

Săptămâna următoare readuce în țara noastră temperaturile mai mari și este așteptat ca acestea să crească din ce în ce mai mult.

Cu toate acestea, în a treia săptămână din luna februarie, va mai ninge puțin.

California a fost devastată de un ciclon și mai puternic

Nu doar în Europa s-au înregistrat temperaturi record pentru această perioadă, ci și peste ocean. În California, a fost declarată stare de urgență.

Citește și: Vremea februarie 2023: Va mai ninge sau nu în România? Ce ne spun meteorologii despre această iarnă

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Guvernatorul statului american California a declarat stare de urgență, după ce regiunea a fost afectată de o „bombă ciclonică”. Mai mult decât atât, în mai multe regiuni, fuseseră emise mai multe ordine de evacuare pentru oamenii care se aflau în pericol.

Serviciul Meteorologic Național din Statele Unite ale Americii a emis avertizări pentru rafale de vânt puternice și pentru inundații, iar furtuna a fost atât de puternică, încât a smuls copacii din rădăcini.

Pentru o perioadă de timp, circulația în unele comitate din regiunile Santa Cruz, Santa Clara și Mendocino a fost întreruptă din cauza inundațiilor puternice, dar și din cauza alunecărilor de teren și a copacilor care au căzut.

Rachel Gordon, reprezentant al departamentului pentru lucrări publice al orașului, i-a sfătuit pe oameni să nu își părăsească locuințele, dacă nu este neapărată nevoie.

Citește și: Când vine iarna în România în 2023? Prognoza meteo completă pentru ianuarie și februarie

Persoanele aflate în zonele cu risc de inundații au primit mii de saci cu nisip, mai ales pentru că regiunea California a fost afectată, în ultimele săptămâni, de o serie de furtuni.

Nici casele vedetelor din Montecito nu au scăpat de probleme, unele dintre ele fiind pregătite pentru a părăsi locuința dacă este nevoie.