Un ciclon puternic ajunge în Europa! Țările în care va ninge cu zăpadă colorată

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 29 feb 2024, 13:17

Un nou val de vreme extremă va lovi curând Europa! Iată de condiții meteorologice vor fi prezente.

Un ciclon mediteranean urmează să lovească Europa, astfel că mai multe țări se vor confrunta cu fenomene meteorologice extreme.

Citește și: Se întorc ninsorile și ploile în România! Meteorologii au emis prognoza completă

Un ciclon puternic ajunge în Europa

Ciclonul mediteranean se va combina cu un val de aer saharian și va aduce în mai multe țări ninsori abundente, vânt puternic și ploi torențiale.

Cele mai afectate regiuni vor fi cele din jurul Mediteranei, dar și cele din interiorul continentului, relatează ȘtiriPeSurse.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Prognoza meteo 29 februarie 2024: Ce se întâmplă cu temperaturile, potrivit Accuweather! Un ciclon se îndreaptă către România

Au fost emise mai multe avertizări de cod portocaliu de ninsori, vânt și ploi în Italia, Elveția, Franța si Spania.

Cel mai neobișnuit fenomen la acest ciclon va fi zăpada colorată, care se va așeza în special în Alpi. Acest fenomen este posibil din cauza valului de praf saharian îmbinat cu ciclonul mediteranean, făcând zăpada să pară roșiatică sau galbenă. Pe lângă asta, riscul de avalanșe în Munții Pirinei și Alpi va fi extrem de ridicat.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de joi, 29 februarie 2024

În țară, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit. Astfel încât, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime între – 1 și 12 grade Celsius. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales noaptea, va ploua temporar în Banat, în Oltenia, local în Muntenia și în sudul Crișanei, iar altitudini mari, în Carpații Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări prin sudul Banatului și prin Oltenia. Local este posibil să apară ceața.

În Capitală, cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla cu 25 km/h dinspre ENE. Temperatura maximă va fi de 16 de grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius. Nu apar condiții de precipitații.

Vremea la malul mării va fi răcoroasă, cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla variabil. Temperatura maximă va fi de 10 grade Celsius, iar cea minimă de 6 grade Celsius. Sunt șanse scăzute de precipitații.