Un cioban din Mureș a fost la un pas de moarte după ce a fost atacat de urs! Bărbatul a fost salvat în ultima clipă de câinii săi

Autor: Andrei Costanda

Bărbatul a fost rănit de urs, însă câinii au reușit să alunge bestia

Sursa: PixaBay

Un cioban din județul Mureș a fost la un pas de a fi sfâșiat de un urs, dar a fost salvat în ultimele momente de câinii săi.

La doar o lună de la tragedia din munții Bucegi, urșii continuă să facă victime. În județul Mureș, un cioban în vârstă de 47 de ani a trăit clipe de groază când a fost atacat de un urs în toiul nopții. Incidentul a avut loc în localitatea Dumbrava, unde bărbatul lucra la o stână. Zona este cunoscută pentru prezența frecventă a urșilor, care coboară din pădure în căutare de hrană.

Salvat în ultima clipă de câinii săi

Bărbatul, deși conștient de pericol, a decis să rămână de veghe la animale în acea noapte. Această hotărâre, care putea să-i fie fatală, s-a dovedit a fi una extrem de riscantă. La miezul nopții, ursul a ieșit din pădure și s-a năpustit asupra lui, rănindu-l grav la nivelul membrelor inferioare. Potrivit Alexandrei Luca, purtător de cuvânt al IPJ Mureș, ciobanul a fost atacat și rănit de urs, fiind la un pas de moarte.

Norocul ciobanului a venit sub forma câinilor de la stână, care au reușit să alunge animalul înainte ca acesta să-i provoace răni mortale. Cu ultimele puteri, bărbatul a reușit să dea alarma și să solicite ajutor. Incidentul nu este singular în această regiune, localnicii relatând că urșii au devenit o prezență constantă și amenințătoare.

Un localnic a explicat că urșii au intrat în sat și în alte ocazii, fiind extrem de periculoși, mai ales când sunt ursoaice cu pui.

„Sunt foarte periculoși, vin peste noi, pe oameni. Ne-a fost frică și de copii, nu i-am lăsat anul trecut în grădină”, a mărturisit acesta.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Ce a făcut Dana Roba cu verigheta de la Daniel Balaciu: „Am luat bani pe ea”. Când se va finaliza procesul de divorț al celor doi

Citește și: Cine este noul iubit al lui Carmen Grebenișan? Blondina s-a afișat recent cu el în mediul online! Ipostaza în care au fost surprinși cei doi

Intervenție medicală de urgență

Bărbatul, aflat în stare gravă, a fost transportat de urgență la spital, unde a intrat direct în sala de operație. Mariana Negoiță, purtător de cuvânt al SCJI Târgu Mureș, a declarat că pacientul este conștient, stabil hemodinamic și respirator.

„Va rămâne internat în cadrul compartimentului de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă pentru supraveghere”, a declarat aceasta.

Autoritățile sunt acum în alertă, iar Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Localnicii trăiesc cu frica că pot fi următoarele victime ale urșilor, care devin din ce în ce mai agresivi pe măsură ce pătrund tot mai mult în zonele locuite.