Un concurent dintr-un reality show de supraviețuire a ucis și mâncat o pasăre rară, specie protejată: „Nu eram pregătiți să îndurăm foamea”. Ce pedeapsă riscă

Autor: Diana Bostan

Weka este o pasăre protejată în Noua Zeelandă

Sursa: Profimedia

Un concurent al unui reality-show de supraviețuire din SUA a declanșat un scandal după ce a ucis și a consumat o pasăre protejată în Noua Zeelandă.

Concurentul a ucis și mâncat o Weka, pasăre protejată în Noua Zeelandă. Potrivit BBC, incidentul a avut loc în timpul filmărilor pentru emisiunea „Race to Survive”, unde participanții trebuie să-și procure singuri hrana.

Citește și: Ce riscă stăpânii care nu le oferă anumite condiții, pe perioada caniculară, animalelor de companie

Un concurent al unui reality-show de supraviețuire din SUA a ucis și mâncat o pasăre protejată de lege

Pasărea, o Weka (Gallirallus australis), este o specie protejată și dispărută în multe zone din Noua Zeelandă. Din această cauză, Spencer „Corry” Jones și coechipierul său, Oliver Dev, au fost descalificați din competiție, notează sursa menționată anterior și citată de Digi24.

Citește și: 5 lucruri mai puțin știute despre Noua Zeelandă

Conform Radio New Zealand, Jones era conștient de încălcarea regulilor atunci când a ucis pasărea.

Într-un videoclip, el și-a cerut scuze, recunoscând că a făcut o greșeală „ prostească” și a explicat că „ nu eram pregătiți să îndurăm foamea”. „Ceea ce am făcut a lipsit de respect pentru Noua Zeelandă și îmi pare rău”, a declarat el.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Incidentul a avut loc în episodul opt al seriei, iar Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă a fost informat imediat de un reprezentant al companiei de producție Original Productions din SUA.

Pedeapsa maximă poate include închisoare sau o amendă

Potrivit BBC, oficialii au efectuat o investigație și au emis avertismente scrise atât companiei, cât și participanților. Concurenții au invocat „situații neobișnuite de dinamică a grupului”, cum

ar fi oboseala și foamea extremă, dar aceste motive nu au fost considerate suficiente pentru a justifica uciderea unei specii protejate.

Citește și: Care sunt animalele protejate prin lege din România

Dylan Swain, șeful echipei de investigații al departamentului, a declarat pentru 1News că „uciderea și mâncarea unei specii native protejate este inacceptabilă” și că producătorii emisiunii au fost avertizați cu privire la necesitatea respectării legislației de conservare.

Weka, o pasăre incapabilă de zbor, dar rapidă pe pământ și bună înotătoare, este cunoscută pentru personalitatea sa curioasă și energică. De culoare maro și de dimensiunea unei găini, Weka a dispărut din multe părți ale continentului din cauza schimbărilor climatice și a creșterii numărului de prădători. Potrivit Digi24, specia este protejată, iar pedeapsa maximă pentru vătămarea unei astfel de păsări poate include până la doi ani de închisoare sau o amendă de 100.000

USD.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!