Incidentul, care a avut loc pe 24 august la bordul unui zbor Juneyao Airlines între orașele Guiyang și Shanghai, a devenit viral după ce una dintre femei, Gou Tingting, a postat un videoclip cu copilul pe rețelele sociale.
Citește și: Ați văzut-o? Vasi, pisica mascotă a Aeroportului Otopeni a dispărut: „A fost furată și aruncată”
Copilul a fost închis în toaleta avionului din cauză că era gălăgios
În videoclip, doamna Gou arată cum cealaltă femeie îi spune copilului că poate părăsi toaleta doar dacă încetează să plângă. Potrivit BBC, copilul avea doar un an, deși compania aeriană nu a confirmat acest detaliu.
Copilul călătorea împreună cu bunica sa, care, conform companiei aeriene, le-ar fi dat permisiunea celor două femei să o ducă la toaletă pentru a o „educa”.
Femeia a fost acuzată de „bullying”
Postarea doamnei Gou a provocat o reacție rapidă și intensă online. Mulți utilizatori au criticat-o pentru lipsa de empatie și pentru comportamentul considerat ca un act de „bullying” la adresa copilului. În apărarea sa, doamna Gou a declarat că a preferat să ia măsuri în loc să rămână un simplu spectator.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
„Am vrut doar să liniștesc copilul și să-i las pe toți să se odihnească”, a scris ea pe Douyin, echivalentul TikTok din China.
Ea a explicat, de asemenea, că unii pasageri „s-au mutat în spatele avionului pentru a scăpa de zgomot”, în
timp ce alții și-au îndesat dopurile în urechi.„Copiii nu își pot controla emoțiile când au un an sau doi ani. Ce e rău cu plânsul? Nu plângeai și tu când erai mic?” un utilizator a scris pe Weibo.
Dar au fost unii care au apărat femeile, spunând că acțiunile lor sunt justificate, deoarece bunica fetei și-a dat acordul.
„Ca să fiu sincer, unii copii nu se pot lipsi de educație”, a scris un utilizator Weibo.
În domeniul aviatic, anumite companii aeriene, cum ar fi Corendon Airlines și Scoot din Singapore, au început să ofere pasagerilor opțiunea de a plăti suplimentar pentru a fi așezați în zone unde copiii nu sunt prezenți.