Un copil a fost luat de lângă mama sa, după o sesizare a medicului de familie: „Dați-i copilul înapoi, pentru că ea nu a fost o mamă rea” Ce răspuns a oferit Protecția Copilului

Autor: Laura Macovei

O mamă din București se luptă pentru a-și recupera copilul, după ce a fost predat în mâinile asistenților maternali. Totul ar fi început de la o izbucnire nervoasă a micuțului

Sursa: colaj (sursa: Digi24)

O femeie din București trece printr-o situație de nedescris, după ce fiul i-a fost luat din brațe, iar Protecția Copilului l-a trimis pe mâinile asistenților maternali.

O mamă din București trăiește o dramă sfâșietoare după ce fiul său a fost preluat de autorități și plasat în grija unor străini, în urma unei sesizări făcute de medicul de familie.

Citește și: Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se întâmplă cu minorul, dar și ce au descoperit anchetatorii în casa părinților

Femeia luptă pentru a-și recupera fiul

Totul a început în urma unei vizite la medicul de familie, când micuțul s-a agitat și a început să plângă după ce i-a fost luat telefonul. Această reacție a copilului, combinată cu presupusele probleme emoționale ale mamei, l-au determinat pe medic să facă o sesizare către DGASPC. În aceeași zi, autoritățile au demarat procedurile de preluare a copilului.

Inițial, băiețelul a fost plasat în grija unui asistent maternal, însă ulterior a fost dat în plasament la bunicii materni, care locuiesc la 80 de kilometri de București. Mama, Alina Păsărelu, a fost dusă la psihiatrie, autoritățile suspectând-o de instabilitate emoțională și episoade depresive. De asemenea, s-a considerat că aceasta ar avea nevoie urgentă de consiliere psihologică.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

Alina Păsărelu acuză un abuz din partea DGASPC Sector 6, susținând că a avut mereu grijă de copilul său, pe care l-a educat și l-a dus constant la grădiniță. Ea spune că incidentul de la medicul de familie a fost declanșat doar de faptul că băiețelului i s-a luat telefonul, ceea ce i-a provocat acestuia o stare de agitație și plâns.

„Așteptam la programare și copilul meu voia să se joace cu telefonul, eu nu am vrut să plângă pe motiv că vrea telefonul, și ea mi-a zis „nu-i da telefonul, închide-l”.

Și am închis telefonul, și normal că acest copil a plâns că voia să se joace. A fost o situație în care copilul era deja plictisit. Copilul nu este agresiv, are 4 ani”, spune mama copilului.

Situația ridică semne de întrebare asupra deciziilor autorităților, care par să fi ignorat complet existența rudelor apropiate și să fi acționat cu o rapiditate ce lasă loc de interpretări. 

„A fost alta ideea, chiar le-am scris. Dacă e ceva, să retrag sesizarea, eu retrag, dar dați-i copilul înapoi, pentru că ea nu a fost o mamă rea… Dar nici să-l ia așa, dintr-o dată. Puteau să îl integreze, să ducă copilul la o grădiniță. A fost cel mai ușor să ia copilul, să o debarasăm, o declarăm nebună și aia e”,

a declarat medicul de familie, conform  Digi24.

Cum a răspuns Protecția Copilului privind această situație

Protecția Copilului pare că nu a mai ținut cont de faptul că băiețelul are o mamă care își vrea copilul înapoi mai presus de orice. 

„Deşi aceştia şi-au exprimat dorinţa de a prelua băieţelul, conform legii minorul a rămas în plasament la asistentul maternal până în momentul în care au fost încheiate toate procedurile de evaluare, prevăzute de legislaţie, pentru a stabili că bunicii materni îndeplinesc garanţiile morale şi condiţiile materiale necesare creşterii şi îngrijirii copilului. În urma acestor evaluări şi a raportului înaintat instanţei de DGASPC Sector 6, instanţa a admis, în cursul zilei de ieri, cererea de stabilire a plasamentului băietului la bunicii săi”, se mai arată în comunicatul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.