Un copil de 2 ani a fost salvat în ultima clipă, după ce a fost înghițit de un hipopotam

Autor: Alina Petre
Actualizat: 16 sep 2023, 04:35

Un copil a fost înghițit de un hipopotam

Un băiat de 2 ani a fost salvat în ultima clipă, după ce a fost înghițit de un hipopotam. După incident, autoritățile sunt în alertă.

În momentul atacului băiatului se juca lânga casă. Un vecin a văzut momentul în care copilul a fost înghițit de hipopotam și a început să arunce cu pietre în animal pentru a-l opri.

Citește și: Ultimele momente din viața unui șofer de TIR surprinse în imagini, înainte ca roata camionului să explodeze în mers. Șoferul de 49 de ani a murit, după ce a fost prins sub cabină

Un copil de 2 ani a fost salvat în ultima clipă, după ce a fost înghițit de un hipopotam

Copilul a fost înghițit de un hipopotam în timp ce se juca lângă casa lui, lângă un lac din Uganda. Incidentul s-a produs la aproximativ 800 de metri distanță de marginea lacului Edward.

Hipopotamul l-a prins pe copil în fălci și era în curs de a-l înghiți, când un localnic a văzut ce s-a întâmplat și a început să lovească  animalul cu pietre.

Animalul s-a speriat și a scuipat copilul și s-a întors în apă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Acesta este primul astfel de incident în care un hipopotam a atacat un copil mic. A

fost nevoie de curajul unui Chrispas Bagonza, care se afla în apropiere, pentru a salva victima după ce a ucis hipopotamul cu pietre și l-a speriat, făcând-o să elibereze victima din gură. Hipopotamul „a luat... băiatul din cap și i-a înghițit jumătate din corp”, a spus poliția, potrivit  The Telegraph  .

Băiețelul a fost dus de urgență la o clinică din apropiere pentru îngrijiri medicale pentru rănile suferite în urma atacului.

Hipopotamii ucid sute de persoane pe an în Africa 

Potrivit specialiștilor, hipopotamii ucid cel puțin 500 de oameni pe an în Africa. Puterea mușcăturii lor este de trei ori mai mare decât cea a leului și de 10 ori mai mare decât cea a unui om.

Probabilitatea ca un atac de hipopotami să fie fatal este între 29% și 87%, potrivit cercetărilor publicate în revista Oxford Medical Case Reports.

Poliția din vestul Ugandei i-a avertizat pe localnici să fie vigilenți după atacul asupra copilului de doi ani.

Citește și: "Aşa flacără mare a fost de ardeau hainele pe noi" Un tată a murit carbonizat lângă fiul său de 10 ani, în Sighișoara. Băiețelul a fost salvat în ultima clipă