Un copil de 3 ani a murit în timp ce se uita la desene animate. Micuțul era infectat cu „ucigașul tăcut”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 15 mar 2023, 13:56

Bacteria care l-a răpus în câteva clipe

Sursa: PixaBay

Un copil în vârstă de doar trei ani a murit brusc în timp ce se uita la desene animate. Micuțul era infectat cu o bacterie extrem de periculoasă.

Un copil în vârstă de doar trei ani a murit în urma infecției cu o bacterie supranumită „ucigașul tăcut”. Tragedia s-a întâmplat în timp ce micuțul se uita la desene animate.

Motivul pentru care un copil a murit în timp ce se uita la desene animate

Deși nu prezenta simptome de boală, un copil în vârstă de doar trei ani, din Marea Britanie, a murit subit în timp ce se uita la televizor, la desene animate.

Se pare că micuțul era infectat cu streptococul A, supranumit și „ucigașul tăcut”.

Părinții copilului au sunat de îndată la numărul de urgență, astfel că un echipaj medical s-a deplasat în cel mai scurt timp la locuința lor. În ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața copilului, timp de 30 de minute, nu s-a mai putut face nimic în afară de constatarea decesului. 

Citește și: Ce este streptococul A, infecția care a dus la moartea unui copil de doar 11 ani: „Întregul său picior era acoperit de un fel de pete”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Copilul nu dădea semne că s-ar simți rău înainte să moară, spun părinții. Cu câteva zile înainte de deces, mama micuțului aflase că este însărcinată pentru a doua oară. 

Simptomele infecției cu streptococul A

„Acest tip de afecțiune la copii este adesea numită ‘ucigașul tăcut’ și se întâmplă foarte rar ca micuții să moară din cauza ei. În cazul lui Theo, nu au existat simptome.

Doar s-a prăbușit sâmbătă dimineața și a murit”, a spus unchiul copilului, potrivit  The Sun.

Streptococul A provoacă infecții ușoare sau fatale, mai ales dacă ajunge în sânge. Printre bolile pe care le poate cauza se numără angina pectorală, impetigo (n.r.: infecție a pielii) și scarlatina. 

Citește și: “Mami, simt că mor”. Mărturisirile cutremurătoare ale unor părinți care și-au pierdut fiica de numai 5 ani din cauza nepăsării medicilor

Infecția se transmite prin inhalarea picăturilor din secrețiile nazale sau din gât, care sunt aruncate atunci când persoana bolnavă tușește sau strănută. De asemenea, bacteria se mai poate transmite prin contactul cu rănile sau leziunile de piele infectate.

Bacteriile nu se transmit prin contact închis, dar se poate întâmpla să fie transmise în medii închise precum dormitoare, școli sau unități militare. După ce persoana infectată se tratează 24 de ore cu antibiotic, nu va mai fi contagioasă.