Un copil de cinci ani și-a pierdut viața la școală, deoarece profesorii au crezut că se preface și nu au cerut ajutor. Părinții minorului dau în judecată unitatea de învățământ

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 apr 2023, 14:48

Cauza decesului a fost reprezentată de o afecțiune cardiacă rară

Sursa: daily mail

Un copil de doar cinci ani a murit, după ce s-a prăbușit la pământ, dar profesorii au crezut că se joacă, motiv pentru care, nu au sunat după ajutor. Când și-au dat seama că treaba este serioasă, a fost prea târziu.

Un copil de cinci ani din America a murit la școală, deoarece profesorii nu l-au luat în serios, crezând că se joacă. Copilul a murit cu două săptămâni înainte de ziua sa de naștere.

Un copil de cinci ani a murit la școală, deoarece profesorii au crezut că se preface

Părinții copilului au decis să dea în judecată școala la care copilul învăța, deoarece profesorii nu au sunat atunci când micuțului I s-a făcut rău.

Conform Daily Mail, copilul se afla la locul de joacă atunci când s-a prăbușit. Nimeni nu l-a ajutat timp de zece minute.

Profesorii au crezut că Romeo Pierre Louis și colegii se jucau „fă pe mortul”, motiv pentru care, nu au încercat să intervină. Cu toate acestea, elevii i-au alertat pe profesori. Procesul este de partea părinților: dacă profesorii ar fi urmat politicile orașului, copilul ar fi supraviețuit.

Totul s-a petrecut la Academia Internațională Charter Oak, West Hartford Connectiut, în luna aprilie a anului trecut, dar procesul a fost intentat abia în a doua jumătate a lunii aprilie a anului curent. Cauza decesului a fost reprezentată de o afecțiune cardiacă rară.

Citește și: Un copil de doar patru ani s-a stins din viață după ce a mâncat un bob de strugure. Tragedia a avut loc sâmbătă

Sindromul care i-a adus sfârșitul lui Romeo se numește Brugada, fiind cel care provoacă bătăi neregulate ale inimii. În cele din urmă, profesorii au sunat la 911, dar ambulanța a ajuns 30 de minute mai târziu, ceea ce a făcut ca salvarea copilului de cinci ani să fie imposibilă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Părinții copilului, D'Meza Shultz Pierre Louis și Chantel Pierre Louis, au intentat proces pentru ucidere din culpă, motivând că personalul școlii a dat dovadă de ignoranță față de cele întâmplate cu fiul

lor.

Trei profesori se aflau pe terenul de joacă în acel moment

Când Romeo s-a prăbușit, trei profesori supravegheau ceea ce se întâmpla pe terenul de joacă, dar niciunul dintre ei nu a intervenit, crezând că este vorba de jocul „fă pe mortul”. Părinții cer despăgubiri mai mari de 15.000 de dolari.

„Lui Romeo i s-a permis să se prăbușească și să zacă pe jos timp de aproape 10 minute fără asistență sau tratament medical- în ciuda faptului că mai mulți profesori... se aflau în imediata apropiere', se arată în plângere.

Citește și: Motivul pentru care un bărbat a fost înjunghiat de propria lui soție! După gestul comis, femeia s-a aruncat de la balcon

În momentul în care profesorii... și-au dat seama că Romeo nu se făcea că e mort și că are nevoie de tratament medical de urgență- era prea târziu, iar viața lui Romeo nu mai putea fi salvată”, este menționat în plângere.