Un copil de trei ani, din Satu Mare, și-a pierdut viața la grădiniță, după ce i s-a făcut rău. Băiatul a fost găsit inconștient de mamă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 ian 2024, 02:50

Femeia a ieșit în întâmpinarea echipajului SMURD

Sursa: pexels

Un copil de doar trei ani, din Satu Mare, a murit, după ce i s-a făcut rău la grădiniță. Educatoarea a sunat-o imediat pe mama fetei care, când a ajuns la unitatea de învățământ, a găsit-o inconștientă.

Un copil din Satu Mare a murit la vârsta de doar trei ani, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la grădiniță. Necropsia urmează să stabilească ceea ce a dus la decesul minorului.

Un copil de trei ani a murit la o grădiniță din Satu Mare, după ce i s-a făcut rău

Copilul a început să se simtă rău, îi venea să vomite, așa că, educatoarea a sunat-o imediat pe mama copilului, pentru a-l lua acasă.

Când a ajuns la grădiniță, micuțul a fost găsit în stare de inconștiență.

Femeia a ieșit în întâmpinarea echipajului SMURD, dar copilul, deja, murise. Primarul din Agriș, locul în care a avut loc incidentul, susține că educatoarea are studii în domeniul medical și, la grădiniță, există o asistentă.

Citește și: „Le-am spus copiilor că mama lor e posibil să nu mai existe”. Ruxandra a rămas în viață ca prin minune, în urma unei operații de micșorare a stomacului, efectuată în Turcia

Apelul la 112 a fost efectuat ieri, 26 aprilie, în jurul orei 14:30. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Prosectura Spitalului Satu Mare, unde urmează să fie efectuată necropsia, pentru a stabili, cu exactitate, cauzele care au dus la moartea acestuia.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pacienta de 250 de kg, care a fost plimbată de la un spital la altul, a murit

O femeie în vârstă de 59 de ani, care suferea de obezitate morbidă, a fost refuzată de mai multe spitale. În ultimele zile, starea ei de sănătate s-a agravat și a murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Botoșani.

În urmă cu trei zile, femeia fusese trimisă la un alt spital, în Dorohoi, după ce trei spitale nu au primit-o, urmând să fie internată în secția medicală II a Spitalului Județean.

Ulterior, aceasta a ajuns, în timpul nopții, la Terapie Intensivă.

„Starea pacientei a fost una foarte gravă din momentul admiterii în secția noastră. A ajuns la noi cu insuficienţă multiplă de organ. Starea ei a fost cauzată de complicațiile pe care le aduce obezitatea morbidă.

Din păcate, pe cursul nopții s-a instalat un stop cardiocirculator, iar în ciuda terapiei suportive maximale nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a transmis Claudia Malancea, șef ATI al Spitalului Județean, conform Monitorul de Botoșani.

Citește și: Cum s-a produs accidentul din Sibiu, în care au fost implicați 90 de copii. Planul roșu de intervenție a fost activat

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a recunoscut faptul că persoanele care suferă de această boală nu primesc prea multă atenție din partea sistemului medical, dar acest lucru se va remedia în viitor.

„Recunosc că nu a fost o problemă pe care să o aprofundăm, dar o să o aprofundăm şi o să avem o soluţie pentru pacienţii cu obezitate morbidă.

Sau, dacă nu există paturi, nu sunt paturi, o să încercăm să rezolvăm printr-un proiect acest lucru”, a spus Rafila.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.