Un copil din Satu Mare a murit la vârsta de doar trei ani, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la grădiniță. Necropsia urmează să stabilească ceea ce a dus la decesul minorului.
Un copil de trei ani a murit la o grădiniță din Satu Mare, după ce i s-a făcut rău
Copilul a început să se simtă rău, îi venea să vomite, așa că, educatoarea a sunat-o imediat pe mama copilului, pentru a-l lua acasă.
Femeia a ieșit în întâmpinarea echipajului SMURD, dar copilul, deja, murise. Primarul din Agriș, locul în care a avut loc incidentul, susține că educatoarea are studii în domeniul medical și, la grădiniță, există o asistentă.
Apelul la 112 a fost efectuat ieri, 26 aprilie, în jurul orei 14:30. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Prosectura Spitalului Satu Mare, unde urmează să fie efectuată necropsia, pentru a stabili, cu exactitate, cauzele care au dus la moartea acestuia.
Pacienta de 250 de kg, care a fost plimbată de la un spital la altul, a murit
O femeie în vârstă de 59 de ani, care suferea de obezitate morbidă, a fost refuzată de mai multe spitale. În ultimele zile, starea ei de sănătate s-a agravat și a murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Botoșani.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
În urmă cu trei zile, femeia fusese trimisă la un alt spital, în Dorohoi, după ce trei spitale nu au primit-o, urmând să fie internată în secția medicală II a Spitalului Județean. Ulterior, aceasta a ajuns, în timpul nopții, la Terapie Intensivă.
„Starea pacientei a fost una foarte gravă din momentul admiterii în secția noastră. A ajuns la noi cu insuficienţă multiplă de organ. Starea ei a fost cauzată de complicațiile pe care le aduce obezitatea morbidă.
Din păcate, pe cursul nopții s-a instalat un stop cardiocirculator, iar în ciuda terapiei suportive maximale nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a transmis Claudia Malancea, șef ATI al Spitalului Județean, conform Monitorul de Botoșani.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a recunoscut faptul că persoanele care suferă de această boală nu primesc prea multă atenție din partea sistemului medical, dar acest lucru se va remedia în viitor.
„Recunosc că nu a fost o problemă pe care să o aprofundăm, dar o să o aprofundăm şi o să avem o soluţie pentru pacienţii cu obezitate morbidă. Sau, dacă nu există paturi, nu sunt paturi, o să încercăm să rezolvăm printr-un proiect acest lucru”, a spus Rafila.