Un copil de un an și jumătate a căzut într-o groapă adâncă de peste zece metri. Căutările au durat toată noaptea

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 feb 2023, 10:10

Copilul este fiica a doi posibili migranți din Myanmar, care lucrau la o fermă de tapioca, din subdistrictul Khiri Rat

Sursa: thethaiger.com

Un copil de 18 luni, din Thailanda, a fost la doar un pas de moarte, după ce, neștiind de pericolul la care se expune, se juca lângă o groapă adâncă de 13 metri. Părinții au fost cei care au alertat autoritățile.

Un copil de 18 luni, din Thailanda, a fost la doar un pas de moarte, după ce, neștiind de pericolul la care se expune, a început să se joace lângă o groapă adâncă de 13 metri. Părinții au fost cei care au alertat autoritățile, când l-au auzit plângând.

Un copil din Thailanda a căzut într-o groapă

Conform BBC, incidentul a avut loc în provincia Tak, aproape de granița cu Myanmar.

Operațiunea de salvare a fost lansată de autorități peste noapte, după ce părinții copilului au dat alarma. Conform oficialilor, fata a fost transportată la spital și i s-au acordat îngrijiri pentru răni minore.

Ratsaran Ketsoising, șeful poliției locale, a spus pentru AFP că, în momentul în care a fost scoasă din puț, fata avea semne vitale, dar era foarte obosită.

Copilul este fiica a doi posibili migranți din Myanmar, care lucrau la o fermă de tapioca, din subdistrictul Khiri Rat.

Deoarece nu aveau cu cine să o lase, aceștia au luat-o cu ei și, neputând să o supravegheze în continuu, copilul a căzut în puțul ce avea un diametru de 30 de cm.

Citește și: O femeie din Marea Britanie a murit subit, după ce a acuzat dureri de umăr. Aceasta și-a dat ultima suflare în somn

Părinții au găsit copilul repede, după ce acesta începuse să plângă, iar echipele de salvare au fost nevoite să folosească un excavator mecanic cu ajutorul căruia au reușit să sape o groapă adâncă de

zece metri, adiacentă puțului în care căzuse copilul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Viața salvatorilor, la fel ca cea a copilului, a fost pusă în pericol

Pentru ca micuța să poată respira, salvatorii au pompat oxigen în puțul respectiv. Mai mult decât atât, misiunea de salvare a fost una extrem de riscantă, deoarece puțul se putea prăbuși în orice moment peste salvatori.

De asemenea, temerile că acest lucru s-ar putea întâmpla au fost amplificate de folosirea excavatorului. Prin urmare, după ceva timp, acesta a fost înlocuit cu lopeți, pentru ca ultimii metri de pământ să poată fi îndepărtați în siguranță.

Citește și: Un primar a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac. Acesta se afla la al patrulea mandat al carierei sale

Deoarece copilul părea să aibă o rană la picior, salvatorii nu au crezut că vor putea să îl scoată prea repede din puț, dar, după ceva timp, au început să strige de bucurie, deoarece fata de un an și jumătate era, înapoi, în siguranță.

„Suntem atât de bucuroși că am putut să o salvăm în siguranță! Am încercat încă de ieri după-amiază. Am lucrat fără să dormim. Toată lumea a ajutat”, a spus Chanachart Wancharernrung, unul dintre oamenii care au participat la misiunea de salvare, reporterilor care se aflau la fața locului.