Un cuplu a fost găsit sub dărmături după aproape 300 de ore, cele mai grele ore din viaţa lor, în Turcia: "Allah este mare! Allah este mare!"

Author: Madalina Maftei

Bilanțul devastator al cutremurelor din Turcia și Siria: 47.000 de morți

Sursa: Twitter

Minunile continuă în Turcia! Un cuplu a fost salvat de sub dărmături la aproape 300 de ore de la seismul din 6 februarie.

Situație incredibilă, un cuplu, soț și soție, a rezistat sub ruinele provocate de cutremurul devastator din 6 februarie aproape 300 de ore,   cele mai grele ore din viața lor.

Bilanțul devastator al cutremurelor din Turcia și Siria: 47.000 de morți

Cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria s-au soldat cu aproape 47.000 de morţi, dintre care cel puțin 41.020 pe teritoriul Turciei, conform celui mai recent bilanţ, scrie  TRT Woerld.   

În Siria, bilanțul este de aproape 5.900 de morți.

În Turcia, cutremurul a distrus mai multe provincii, Kahramanmaraş, Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Hatay, Gaziantep, Malatya, Kilis, Osmaniye, Elazig, Şanliurfa. 

Citește și: Un nou miracol în Turcia! Trei tineri au fost salvați de sub dărâmături după 11 zile. Primele cuvinte spuse de un supraviețuitor

În urma celor întâmplate, peste 13 milioane de oameni au fost afectați, potrivit aa.com.tr,

citată de News.ro.  

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Seismele cu magnitudine 7.7 şi 7.6. au fost urmate de mai mult de 6.210 replici. În zonele afectate intervin 19.436 de salvatori, iar pentru sinistrați s-au instalat 216.166 de corturi. Cu excepția provinciilor Kahramanmaraş şi Hatay, în celelalte provincii căutările au încetat.

Au fost evacuaţi către alte provincii 460.900

de oameni, potrivit autorităților.  “În taberele de sinistrați cu corturi sau containere, dar şi în casele de oaspeți publice, sunt găzduite peste un milion de persoane afectate de cutremure”, a afirmat Yunus Sezer, șeful agenției guvernamentale AFAD.

Citește și: A murit Christian Atsu, fostul star din Premier League, la 31 de ani. Fotbalistul a fost găsit la 12 zile după cutremurul din Turcia

Un nou miracol în Turcia! Trei tineri au fost salvați de sub dărâmături după 11 zile. Primele cuvinte spuse de un supraviețuitor

Mustafa Avci, în vârstă de 33 de ani, şi Mehmet Ali Sakiroglu, în vârstă de 26 de ani, au fost salvați "la 261 de ore" după cutremur, a anunțat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, pe Twitter. Cei doi se aflau sub dărâmăturile aceleiași clădiri, în centrul Antakya, când au fost descoperiți de serviciile de urgență, potrivit agenției de presa DHA.

În înregistrare tânărul poate fi auzit întrebând:  "Mama e bine?",  și zâmbește larg când interlocutorul său, în lacrimi, îi răspunde:  "Toată lumea este bine!".

 

 

 

Taguri: