Un cutremur de 7,4 grade a fost resimțit. Alerta de tsunami a fost emisă în această zonă

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 iul 2023, 18:09

Un cutremur de 7,4 grade a fost resimțit

Sursa: Pexels.com

Întreaga lume trece printr-o perioadă extrem de dificilă, cu multe condiții meteorologie rar întâlnite.

Cutremurele au început să fie resimțite tot mai des atât în țară, cât și în străinătate, iar magnitudinea acestora este tot mai îngrijorătoare pentru specialiști, dar și pentru oameni. 

Citește și: Cutremur astăzi în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Un cutremur de 7,4 grade a fost resimțit

În dimineața duminicii de 16 iulie 2023, peninsula Alaska a resimțit un cutremur de 7,4 grade, iar potrivit specialiștilor de la United States Geological Survey (USGS), acesta a fost

un fenomen realizat la suprafață, fiind produs la o adâncime de 9,3 km. Imediat după ce seismul s-a produs, autoritățile au reacționat și au trimis o alertă de tsunami pentru regiunile din Pacific, apropiate de zona în care a avut loc cutremurul.

Avertismentul emis de autorități a fost emis în contextul riscului de formare a unor valuri puternice și periculoase în urma seismului ce s-a produs. Deși oamenii își doresc să afle mai multe despre acest seism puternic, autoritățile nu pot oferi foarte multe detalii, deoarece își doresc să monitorizeze situația, pe baza cărora să ofere evaluări ale

motivului, dar și efectele pe care le-a avut.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Specialiștii în dezastre și salvatori din acea regiune se pregătesc pentru a interveni rapid în cazul în care acest lucru va fi necesar. Oamenii din zonele afectate sunt încurajate să rămână calme, dar mai ales în siguranță, relatează spynews.ro.

Citește și: Doi frați au fost trăsniți de fulger în Cluj, la fel ca mătușile lor care ,,au murit tot trăsnite. Amândouă deodată". Lumea crede că familia ar fi blestemată

Un cutremur a avut loc în România

Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCPDF) a anunțat un nou cutremur ce i-a luat prin surprindere pe români, iar specialiștii consideră că acesta a avut magnitudinea de 3, semnalând o mișcare tectonică de o intensitate moderată. Seismul a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, la ora locală 3:04, în zona seismică Vrancea, situată în județul Buzău.

Specialiștii au analizat fenomenul seismic și au înregistrat cutremurul a o adâncime considerabilă, de aproximativ 130,9 kilometri, iar epicentrul a fost localizat în următoarele coordonate: la 51 de kilometri vest de Focșani, la 54 de kilometri nord-vest de Buzău, la 65 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, la 72 de kilometri est de Brașov și la 82 de kilometri nord-est de Ploiești. 

Citește și: Explozii masive in centrul Parisului cu zeci de raniti!