Un cutremur violent a avut loc la miezul nopții! S-a lăsat cu cel puțin două victime. Unde s-a petrecut seismul

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 aug 2022, 02:10
Un cutremur puternic a lovit China!
Sursa: PixaBay

Un cutremur violent a avut loc la miezul nopții! Seismul s-a petrecut în China, iar din cauza acestuia cel puțin două persoane au decedat.

Un cutremur violent a avut loc la miezul nopții! Seismul s-a petrecut în China și s-a soldat cu cel puțin două victime.

Un cutremur violent a avut loc la miezul nopții, în China! Ce magnitudine a avut

În urma seismului din China, cel puțin două persoane au decedat iar trei au fost rănite. Cutremurul a fost de mică adâncime și a avut loc în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei.

Guvernul local a declarat decesele, dar nu a spus unde se află persoanele în cauză și nici nu a dat mai multe detalii. 

Citeste si: Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a zguduit astazi nord-estul Japoniei! Autoritatile au lansat o alerta de tsunami

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a dat magnitudinea 5,4 pentru acest cutremur, dar Centrul seismologic din China a dat magnitudinea 6,0.

Epicentrul s-a situat la o adâncime mică de zece kilometri, la circa 120 km sud-vest de Chongqing, unde se află aproximativ 30 de milioane de locuitori.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Mișcarea puternică a seismului a hotărât autoritățile să instaureze al doilea nivel de urgență pentru salvatorii din regiunea Sichuan.

La fața locului au ajuns serviciile de urgență din orașul Luzhou

La fața locului au ajuns serviciile de urgență din orașul Luzhou. Centrul German de Cercetare pentru Geoștiință (GFZ) anunță că magnitudinea cutremurului a fost de 5,5 grade pe scara Richter.

Citeste si: Cutremur puternic în România în această dimineață. Seismul s-a produs în apropierea Capitalei. Ce magnitudine a avut

„Este posibil ca daunele să fie importante şi catastrofa să fie pe arie extinsă”, a evaluat USGS într-o estimare introductivă.

În 2008, un alt cutremur, mult mai violent, a provocat daune mult mai mari în provincia Sichuan, astfel că seismul, cu o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter, s-a soldat cu decesul sau dispariția a 87.000 de persoane.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.